Inter iz prekida do pobjede - Perišić i D'Ambrozio srušili Bolonju

2 komentar(a)
Ivan Perišić, Foto: Beta/AP
Ivan Perišić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.03.2016. 22:04h

Inter je pobijedio treći put zaredom ako se računa i duel sa Juventusom u polufinalu Kupa i nastavio borbu sa Romom i Fiorentinom za treće mjesto na tabeli Serije A.

U Milanu je savladana Bolonja (2:1), pa Inter spreman ulazi u okršaj protiv Rome naredne subote koji će pokazati da li tim Roberta Manćinija ima snagu da ide do kraja tražeći put do evropske elite.

Protiv Bolonje je mnogo poremetila povreda Maura Ikardija na samom startu, a golovi su viđeni iz prekida u drugom poluvremenu.

Prvo je Ivan Perišić poslije kornera i asistencije Danila D'Ambrozija pogodio sa dva metra praznu mrežu u 72, a već u 76. je D'Ambrozio povisio na 2:0 i izrastao u junaka trijumfa. Ovaj bek je kasnije kod 2:0 spasao čist pogodak gostiju, prije nego što je Bolonja smanjila u 90. minutu preko Franka Brijence.

Milanski tim je slavio u posljednja četiri meča na "Meaci", prvi put još od maja 2012. godine.

"Imali smo dobijenu utakmicu, a onda smo im poklonili gol (greška Kondogbije). To smo mi, već nekoliko puta ove sezone smo dokazali da volimo da patimo do posljednje sekunde meča", rekao je Manćini i osvrnuo se na borbu za Ligu šampiona:

"Ima još devet utakmica, mnogo je bodova u igri, ali ovaj meč smo jednostavno morali da dobijemo. Ikardi? Žao mi je, ali sam siguran da neće igrati protiv Rome", istakao je trener Intera.

S utakmicom više Inter ima dva boda manje od Rome (gostuje Udinezeu), a jedan više od Fiorentine (dočekuje Veronu).

Empoli i Sampdorija su podijedili bodove u Toskani (1:1), pa je domaćin prekinuo seriju od četiri poraza.

Rezultati

Inter - Bolonja 2:1 (Perišić 72, D'Ambrozio 76 - Brijenca 90);

Empoli - Sampdorija 1:1 (Lorini 82 - Kvaljarela 42);

Nedjelja: Kjevo - Milan (12.30), Karpi - Frozinone, Fiorentina - Verona, Đenova - Torino, Udineze - Roma (15), Lacio - Atalanta, Palermo - Napoli (20.45).

Bonus video: