Inter jedva preživio Fiorentinu, samo remi za Napoli

Milanski tim slavio sa 4:2 na "Meaci"
2 komentar(a)
Inter Milan, Foto: Beta/AP
Inter Milan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.11.2016. 22:15h

Inter je u 19. minutu vodio sa 3:0 protiv Fiorentine, onda je kod 3:1 dobio i igrača više u finišu prvog poluvremena (isključen je Gonsalo Rodriges), ali ni to nije bilo dovoljno da navijači "crno-plavih" dočekaju meč bez tenzija...

Ipak, dočekali su pobjedu - Inter je morao da brani prednost od 3:2 (pogodio Josip Iličić u 62. iz kontranapada), da bi tri boda milanskom velikanu obezbijedio Mauro Ikardi u sudijskoj nadoknadi za konačnih 4:2.

Marcelo Brozović u 3, pa Antonio Kandreva u 9. i Ikardi u 19. donijeli su Interu tri gola prednosti, domaćin je letio po terenu sve dok Nikola Kalinić nije smanjio na 3:1.

"Crno-plavi" su se kasnije nekako izvukli, a trener Stefano Pioli dočekao prvu pobjedu na klupi ekipe koju je preuzeo prije dvije sedmice.

Stevan Jovetić je trijumf protiv bivše ekipe odgledao s klupe...

Nakon ove pobjede Inter je došao do osme pozicije, ali je još daleko od Milana, tima koji je u zoni kvalifikacija za Ligu šampiona - gradski rival ima osam bodova više.

A Napoli je vodio, pa promašivao, a na kraju je kažnjen - Sasuolo je stvorio dvije šanse u Napulju i to mu je bilo dovoljno da izvuče bod (1:1).

"Neroverdima" je ovo tek drugi bod u posljednjih šest kola, ali je stigao kada je malo ko očekivao - u periodu kada je tim Euzebija di Franćeska u očajnoj formi, kada je desetkovan povredama...

Napoli je poveo golom Lorenca Insinjea u 42. minutu, potom su Hose Kaljehon i Marek Hamšik u nekoliko navrata propustili prilike da vjerovatno obezbijede tri boda "azurima", a onda je uslijedio šok na "San Paolu".

Glavna uloga je bio Gregoar Defrel, potencijalno pojačanje Napolija u januarskom prelaznom roku, koji je matirao Pepea Rejnu u 82. minutu.

Posljednju veliku šansu imao je Kaljehon - u 93. minutu je pogodio stativu...

Napoli se ovim remijem izjednačio sa Torinom na šestom mjestu.

Rezultati

Inter - Fiorentina 4:2

Brozović 3, Kandreva 9, Ikardi 19, 90+1 - Kalinić 37, Iličić 62.

Napoli - Sasuolo 1:1

Insinje 42 - Defrel 82.

Nedjelja

Roma - Peskara 3:2

Đenova - Juventus 3:1

Bolonja - Atalanta 0:2

Kaljari - Udineze 2:1

Krotone - Sampdorija 1:1

Palermo - Lacio 0:1

Subota

Empoli - Milan 1:4

Torino - Kjevo 2:1

Bonus video: