Inter kažnjen zbog rasističkih uvreda navijača

Predsjednik Intera Masimo Morati osudio je ponašanje navijača svog kluba i rekao da se nada da takvi incidenti neće pokvariti utakmicu gradskih rivala, koja se igra 24. februara
0 komentar(a)
Baloteli, Foto: Beta/AP
Baloteli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.02.2013. 15:35h

Fudbalski savez Italije kaznio je danas Inter sa 15.000 eura zbog rasističkih uvreda koje su njegovi navijači uputili napadaču Milana Mariju Baloteliju.

Incident se dogodio u nedjelju tokom utakmice Intera i Kjeva. Navijači Intera su na rasnoj osnovi vrijeđali bivšeg igrača "plavo-crnih" Balotelija, ljuti jer je prošlog mjeseca iz Mančester sitija prešao u redove gradskog rivala Milana.

Predsjednik Intera Masimo Morati osudio je ponašanje navijača svog kluba i rekao da se nada da takvi incidenti neće pokvariti utakmicu gradskih rivala, koja se igra 24. februara na San Siru.

"Rekli su mi šta se dogodilo, pošto ja nisam jasno mogao da čujem šta uzvikuju. Žao mi je zbog toga i nadam se da se to neće dogoditi tokom derbija", rekao je Morati.

Početkom mjeseca potpredsjednik Milana Paolo Berluskoni (brat Silvija Berluskonija) optužen je da je "koristio rasističke uvrede" kako bi opisao 22-godišnjeg italijanskog reprezentativca.

Bonus video: