Inter pobijedio Kjevo, Roma slavila u Udinama

Aktuelni šampion savladao Kjevo sa 2:0 golovima Kambijasa i Majkona i nastavio trku sa Milanom za Skudeto. Roma opet vjeruje u Ligu šampiona
0 komentar(a)
Zaneti, Foto: BETA/AP
Zaneti, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 09.04.2011. 21:08h

Inter je u nikad težoj situaciji dočekao meč sa Kjevom, poslije dva teška poraza od Milana i Šalkea, ali je na kraju odradio ono što je morao - pobijedio je ekipu iz Verone sa 2:0 i nastavio trku sa Milanom, koji sada ima dva boda više uz meč manje (danas gostuje Fiorentini).

Šampion je opet imao problema, nikako nije mogao da slomi otpor žilavog Kjeva, ali je na kraju ipak došao na svoje. Prvi gol je postigao Esteban Kambijaso u 66. minutu nakon asistencije Majkona, a onda je u finišu morao da se upiše i sam Brazilac.

- Najvažnija su tri boda, jer za nas ovo prvenstvo još nije gotovo. Svi vjerujemo da možemo do Skudeta - rekao je nakon meča Majkon.

Za trenera Leonarda je trijumf nad Kjevom bio toliko bitan da je nakon meča čak pričao o Ligi šampiona.

- Ja i dalje vjerujem u Skudeto i Ligu šampiona. Sve je moguće, pa i da preokrenemo protiv Šalkea. Vjeru u mogućnosti niko ne može da nam oduzme - kazao je Leonardo.

Interov meč je bio bitan za titulu, a duel u Udinama između Udinezea i Rome bio je jedan od presudnih za plasman u Ligu šampiona. Na kraju se radovala „vučica” (2:1), pa plasman u elitno takmičenje i ne izgleda kao nemoguća misija. Rimski klub sada ima tri boda manje od Udinezea koji je trenutno u zoni Lige šampiona.

Opet je junak Rome bio Franćesko Toti, dvostruki strijelac - prvi gol je dao iz maestralno izvedenog penala, a drugi na asistenciju Risea u 94. minutu...

Dva minuta prije pobjedonosnog gola Totija, Udineze je slavio, ali je pogodak Asamoe poništen jer je igrao rukom.

- Više od mojih golova je važniji trijumf. Moj penal? Htio sam da to uradim da dokažem ljudima da nisam još gotov kao igrač - istakao je Toti.

Mirko Vučinić je bio na terenu do 74. minuta kada ga je zamijenio Marko Borijelo.

Rezultati:

Udineze - Roma 1:2

Di Natale 88 - Toti (penal) 57, 90+4).

Inter - Kjevo 2:0

Kambijaso 66, Majkon 84.

SjutraJuventus - ĐenovaBari - KatanijaBolonja - NapoliKaljari - BrešaLacio - ParmaPalermo - ĆezenaFiorentina - Milan

Bonus video: