Inter pobijedio poslije više od dva mjeseca, mladi Turčin vuče Romu

Inter i Roma preuzeli treće i četvrto mjesto, Lacio je sada na petoj poziciji
114 pregleda 1 komentar(a)
Jan Karamo Inter Milano, Foto: Beta/AP
Jan Karamo Inter Milano, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.02.2018. 21:54h

Gotovo cijeli ljetnji prelazni rok Inter je na sve načine pokušavao da dovede Jana Karamoa iz Kaena.

Klasična kupovina u stilu Valtera Sabatinija (kupi jeftino da bi prodao što skuplje) malo kome je bila jasna u tom trenutku, ali je 19-godišnji Francuz protiv Bolonje nagovijestio potencijal koji je u njemu ljetos vidio direktor milanskog kluba.

Karamo je napokon dobio šansu od prvog minuta i postao junak - u još jednom skromnom izdanju Intera donio je pobjedu protiv Bolonje (2:1) i prekinuo niz od osam mečeva bez trijumfa u Seriji A koja je trajala još od 3. decembra 2017. i rapsodije protiv Kjeva (5:0).

Inter je poveo poslije minut i 28 sekund golom Edera, a gosti su poravnali do sredine prvog poluvremena pogotkom Rodriga Palasija koji je iskoristio veliku grešku Žoaa Mirande.

"Crno-plavi" su se nakon toga mučili, ali su dočekali potez utakmice u 63. minutu - Karamo i novajlija Rafinja Alkantara kreirali su akciju u kojoj je francuski krilni napadač nakon dva driblinga plasirao loptu sa 25 metara.

Ni tada nije bilo gotovo, iako je Bolonja meč završila s dva igrača manje, pa su gosti imali i dvije velike šanse da izjednače.

Inter je, ipak, ovog puta preživio, možda je i Lućano Spaleti sačuvao posao, ali je činjenica da je njegov tim treći na tabeli i u zoni Lige šampiona...

"Slabo smo reagovali u momentima kada smo imali prednost i to je ono što nije dobro. Pozitivno je što smo pobijedili i nastavili naš put ka Ligi šampiona. Imali smo čudesan prvi dio sezone, pad je morao da uslijedi, ali smo svi vjerovali da će kriza kraće trajati. Vjerujem da smo ovim trijumfom tu krizu prevazišli", rekao je Spaleti.

Mladi as je lansirao i Romu ka trijumfu - u pitanju je Turčin Džengiz Under, koji je protiv Beneventa (5:2) postigao dva gola i asistencije.

roma-bene от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Benevento je rano poveo, ali je "vučica" na krilima Undera stigla do trijumfa i preuzela četvrto mjesto od Lacija.

Pobjede su na svom terenu upisali i Torino i Sampdorija u duelima sa Udinezeom odnosno Veronom (po 2:0), dok je Đenova golom Dijega Laksalta savladala Kjevo na "Bentegodiju".

Golova nije bilo u duelu Sasuola i Kaljarija.

Rezultati

Roma - Benevento 5:2

Fasio 26, Džeko Under 62, 75, Defrel (penal) 90+2 - Giljerme 7, Brinjola 76.

Inter - Bolonja 2:1

Eder 2, Karamo 63 - Palasio 25.

Kjevo - Đenova 0:1

Laksalt 90+1.

Sampdorija - Verona 2:0

Bareto 50, Kvaljarela (penal) 85.

Torino - Udineze 2:0

N'Kulu 32, Beloti 66.

Sasuolo - Kaljari 0:0

Subota

Napoli - Lacio 4:1

Krotone - Atalanta 1:1

Petak

Fiorentina - Juventus 0:2.

Bonus video: