Inter preživio „Marasi”

"Nisu ovo tri boda za snove o tituli, već za mjesta koja vode u Ligu šampiona. To je realnost", rekao je Žulio Sezar
76 pregleda 0 komentar(a)
Nagatomo, Foto: REUTERS
Nagatomo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 13.12.2011. 22:39h

Inter je opet oživio, nakon dvije vezane pobjede i dva meča u kojima je najzad pokazao sigurnost koju treba da ima tim sa ambicijama da bude u vrhu.

Na „Marasiju” je pala Đenova u odloženom meču 11. kola (početkom novembra se nije igralo zbog poplava u tom grad), a utakmicu je riješio Juto Nagatomo i to glavom, iako je bio najniži fudbaler na terenu.

Japanac je pogodio u 67. minutu nakon perfektnog centaršuta Rikija Alvaresa.

Sada Inter više nije tako daleko od samog vrha - ima 20 bodova, osam manje od Milana, a 10 od tandema koji drži prvo mjesto (Juventus i Udineze).

Kako je tim Klaudija Ranijerija igrao do prije nekoliko kola, ta razlika čak i djeluje sasvim dostižno.

Ipak, Žulio Sezar ne želi euforiju.

"Nisu ovo tri boda za snove o tituli, već za mjesta koja vode u Ligu šampiona. To je realnost. Pobjeda je jako bitna, a više od samog trijumfa može da raduje igra u odbrani. Jer, za sve ove godine Interova najveća snaga je bila odbrana", rekao je brazilski golman.

Milanski tim je dominirao u Đenovi, a šansa koju je promašio Dijego Milito (u dva navrata se obrukao i Đampaolo Pacini) sredinom prvog poluvremena najbolje govori u kakvoj se formi nalazi Argentinac.

Ipak, u ovom meču je greške napadača ispravio Nagatomo, koji je postigao i drugi pogodak u tri dana (nakon što je bio srećni strijelac u meču sa Fiorentinom).

U tim Intera se vratio i oporavljeni Dijego Forlan - Urugvajac je bio na terenu posljednjih 15 minuta i odigrao je prvu utakmicu nakon više od dva mjeseca.

Đenovljani su tek u finišu ozbiljno zaprijetili - prvo je Marko Rosi šutirao preko gola, a kasnije se istakao i Žulio Sezar paradom nakon udarca Migela Velosa.

Italijanski mediji ističu da se nakon ovog poraza drma klupa treneru „grifona” Albertu Malezaniju, jer predsjednik Enriko Preciozi nije zadovoljan rezultatima tima.

Bonus video: