Inter šokirao Bajern, Mančester eliminisao Marsej

Aktuelni šampion savladao Bajern u Minhenu sa 3:2 i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona. Junak je Goran Pandev koji je postigao gol u 88. minutu
0 komentar(a)
Inter, Foto: REUTERS
Inter, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.03.2011. 22:07h

Aktuelni šampion je bio otpisan nakon prvog meča i poraza od Bajerna u Milanu, bio je praktično nokautiran u prvom poluvremenu revanša u Minhenu, ali je potom napravio čudo - Inter je savladao Bajern na „Alijanc areni” sa 3:2 i tako sačuvao obraz Italijanima.

Dakle, Internacionale, tim koji je i u ovom meču imao samo jednog rođenog Italijana (Andrea Ranokja), konačno je dočekao da ga veličaju svi na Apeninima.„Kakva predstava velikog Intera. Jedini Italijan koji je prošao”, bio je naslov na „Korijere delo sportu”.

Duel u Minhenu je ponudio sve - od silnih grešaka obje odbrane, do bravura Robena, Riberija i ostalih, momenta u kojem se činilo da Interu nema spasa i da je samo pitanje kada će Leonardova ekipa da baci peškir i preda se u srcu Bavarske...

Međutim, to se nije desilo, Leonardov Inter je drugačiji, sačuvao je dovoljno ponosa od prošle sezone (koji je imao pod komandom Žozea Murinja), a uz to je bio spreman i da napada do iznemoglosti, do posljednjeg daha. Nije ga pokolebao ni još jedan kiks Žulija Sezara (kriv za prvi gol, poslije heroj), niti početničke greške defanzivaca u prvih 45 minuta.

Junak je Goran Pandev, koji je pogodio dva minuta prije kraja nakon što ga je Samuel Eto spojio sa golom (prethodno je zgazio Brena u duelu). Inter je opet bio bolji od Bajerna, maj 2010. i slike iz Madrida su odjednom opet postale tako blizu dok je Luis van Gal utučen odlazio u svlačionicu dok je gutao sve one riječi o „defanzivnom” Interu koje je izgovorio nedavno.

- Šta je napravilo razliku? Srce, mi ga imamo i jako je izraženo. Nakon gola Etoa smo neobjašnjivo stali, ali smo poslije pokazali karakter i zasluženo pobijedili. Žulio nas je držao u igri, Pandev je dao gol odluke, oni su naši junaci - rekao je Esteban Kambjaso.Leonardo je priznao da je plakao.

- Sreća je neizmjerna, plakao sam u svlačionici. Teško je objasniti ovakav meč, bilo je svega, ali je najvažnije da smo pobijedili i zaslužili smo da slavimo nakon svega - riječi su trenera Intera.

Van Gal: Sami smo krivi

Van Gal ide na kraju sezone, to je sigurno, a niko mu vjerovatno ne bi zamjerio ni da odmah spakuje kofere i uputi se ka domovini. Jer, Bajern sada nema šansu da napada nijedan trofej, samo ima cilj da se plasira u Ligu šampiona.

- Ove godine nam je najveći problem da pobijedimo mečeve u kojima igramo dobro. Inter je imao šansi, ali smo u prvom poluvremenu morali da riješimo sve. Greškama smo im dozvolili da se vrate i upali u probleme - kazao je Van Gal.

Roben je bio šokiran, ali spreman da odbrani svog šefa.

- Mi smo krivi, mi pravimo greške, a ne trener. Ovako ne može, ostaje nam da se plasiramo u Ligu šampiona i da krenemo od nule - istakao je Roben.

Mančester odradio svojeZnao je ser Aleks Ferguson da ga čeka pakao protiv Marseja i bilo je tako. Ipak, sa srećnim završetkom - „đavoli” su ponovo ispunili cilj, iako je francuski šampion bio odličan na „Old trafordu”. U velikom dijelu meča čak i bolji tim...

A zašto je Fergi takav majstor vidjelo se i u ovom meču - ostavio je Dimitra Berbatova van tima, a lansirao Havijera Ernandesa i to je bio bingo, Meksikanac je sa dva gola bacio u očaj igrače Didijea Dešama.

- Znali smo da će visina igrača Marseja da nam bude glavni problem u prekidima. Učili smo tokom meča, našli način da ih zaustavimo i mogu da budem zadovoljan, jer smo opet bili desetkovani povredama - istakao je Ferguson.

Popularni Čikarito je načeo Marsej u 5. minutu, dokusurio ga u 75. a sve što su gosti uradili je da vrate neizvjesnost autogolom Vesa Brauna.

- Razočarani smo, odigrali smo odličan meč. Nismo imali sreće - bio je utučen Dešam.

Bajern - Inter 2:3 (prvi meč 1:0)

Minhen - Stadion „Alijanc arena”. Sudija: Pedro Proenka (Portugal). Strijelci: Gomes u 21, Miler u 31. za Bajern, Eto u 4, Snajder u 63. i Pandev u 88. minutu za Inter. Žuti kartoni: Luiz Gustavo, Breno (Bajern), Lusio, Pandev, Karja, Mota (Inter).

Bajern (4-2-3-1): Kraft - Lam, Van Bujten (Badštuber), Breno, Pranjić - Luiz Gustavo, Švajnštajger - Roben (Altintop), Miler, Riberi - Gomes.

Inter (4-3-1-2): Žulio Sezar - Majkon, Lusio, Ranokja, Kivu (Nagatomo) - Kambijaso, Stanković (Kutinjo), Mota - Snajder - Eto, Pandev (Karja).

Mančester j. - Marsej 2:1 (0:0)

Mančester - Stadion „Old traford”. Sudija: Velasko Karbaljo (Španija). Strijelci: Ernandes u 5. i 75. za Mančester, Braun (Autogol) u 82. minutu za Marsej. Žuti kartoni: Ernandes (Mančester), Valbuena, Remi (Marsej).

Mančester junajted (4-4-2): Van der Sar - O'Šea (Rafael - Fabio), Braun, Smoling, Evra - Nani (Valensija), Kerik, Skols, Gigs - Runi, Ernandes.

Marsej (4-2-3-1): Mandanda - Fani, Dijavara, Hajnce, Taivo - Mbija (Dž. Aju), Šejru - Remi, Lučo Gonzales A. Aju - Žinjak (Valbuena).

Bonus video: