Interova rapsodija za prvo mjesto, blamaža Milana, preokret Lacija

Het-trik Ivana Perišića protiv Kjeva, Benevento pogotkom golmana uzeo prvi bod u sezoni
65 pregleda 0 komentar(a)
Inter Milano, Foto: Reuters
Inter Milano, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2017. 21:55h

Inter je prvi na tabeli nakon kompletiranog kola poslije skoro dvije godine (od januara 2016), a do liderske pozicije je došao uz napadački najbolju utakmicu u sezoni.

Milanski tim je na "Meaci" deklasirao Kjevo rezultatom 5:0, mogao je da postigne makar još četiri gola, ali i ovako je jasno da uvertira pred derbi sa Juventusom narednog vikenda nije mogla da bude bolja.

Ivan Perišić je u 23. minutu otvorio "leteće magarce", a kada je Mauro Ikardi u 38. povisio na 2:0 ukupno 16. pogotkom u sezoni postalo je jasno da od iznenađenjau Gradu mode nema ništa...

Inter je u nastavku bio još ofanzivniji, a u moru šansi mrežu Kjeva su pogađali Perišić (kompletirao je het-trik) i slovački štoper Milan Škrinjar.

Ikardi je postigao ukupno 94. gol u dresu "crno-plavih" i ušao u TOP 10 najboljih strijelaca Intera svih vremena.

Argentinac dijeli 10. mjesto sa legendarnim Marijom Korsom.

Ekipa Lućana Spaletija nakon 15 kola ima 39 bodova, jedan više od Napolija, a dva od Juvea čiji je međusobni duel u petak završen trijumfom "stare dame".

"Ekipa ima još mnogo prostora da napreduje, ali ovo što sam vidio protiv Kjeva je bilo veoma dobro. Sve je lakše kada igrači u svakom momentu funkcionišu kao tim", rekao je Spaleti.

Dok Inter sanja Skudeto, Milan doživljava šokove - debi Đenara Gatuza pamtiće se po tome da je Benevento osvojio prvi bod u Seriji A golom u posljednjim trenucima meča, i to pošto je mrežu zatresao golman.

"Rosoneri" su vodili sa 2:1 do 95. minuta, a onda je golman Alberto Brinjoli glavom pogodio za istorijski remi i novu blamažu Milana, koji nije pobijedio zvanično najslabiju ekipu svih vremena u najjačim evropskim ligama.

Benevento je do danas imao 14 uzastopnih poraza.

Đakomo Bonaventura je u 38. minutu doveo goste u vođstvo, a Rumun Georgi Puškaš izjednačio početkom drugog poluvremena.

Hrvatski napadač Nikola Kalinić je golom u 57. minutu vratio prednost gostima, koji su posljednjih 15 minuta imali igrača manje zbog isključenja Alesija Romanjolija.

"Loše je ovo što se dogodilo, ali moramo da idemo dalje. Momci su dali sve od sebe, mada se vidi da timu nedostaje samopouzdanje. Benevento je bio izuzetno motivisan, to je tim koji traži identitet i ima želju da pokaže da pripada Seriji A. Iskoristili su neke naše slabosti i greške. Ranjeni smo - oporavićemo se", kazao je Gatuzo nakon meča.

Lacio je preokrenuo u Đenovi protiv Sampdorije u posljednjih desetak minuta (2:1) i nastavio borbu za gornji dio tabele.

Tri boda Rimljanima donijeli su Sergej Milinković-Savić u 80. i Felipe Kaisedo u 91. minutu.

U timu Lacija je čitav meč odigrao crnogorski reprezentativac Adam Marušić.

Rezultati

Sampdorija - Lacio 1:2

Sapata 56 - Milinković-Savić 80, Kaisedo 90+1.

Inter - Kjevo 5:0

Perišić 23, 57, 90+2, Ikardi 38, Škrinjar 60.

Benevento - Milan 2:2

Puškaš 50, Brinjoli 90+5 - Bonaventura 38, Kalinić 57.

Bolonja - Kaljari 1:1

Destro 81 - Žoao Pedro 42.

Fiorentina - Sasuolo 3:0

Simeone 32, Vereto 42, Kjeza 71.

Ponedjeljak: Krotone - Udineze (19), Verona - Đenova (21).

Subota: Torino - Atalanta 1:1.

Petak: Napoli - Juventus 0:1, Roma - Spal 3:1.

Bonus video: