Inzagi: Milan mi je dao sve u karijeri, nikada ne bih išao protiv klupskih planova

"Prihvatio sam plan rada kluba, prvo sa juniorima, a onda sa mladim timom. Računajući i ovu sezonu, radi se o trogodišnjem planu koji želim da ostvarim do kraja", kaže Inzagi
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2014. 22:36h

Bivši legendarni napadač Milana, sada trener mladog tima rosonera, Pipo Inzagi rekao je da je svjestan da će jednog dana napustiti tu funkciju, ali da još ne razmišlja o tome.

Italijanski mediji početkom godine spekulisali su o mogućnosti da Inzagi zamijeni Masimilijana Alegrija na mjestu trenera prvog tima, ali je šansu ipak dobio Klarens Sedorf.

"Nikada ne bih išao protiv planova Milana, kluba koji mi je dao sve u karijeri. Prihvatio sam plan rada kluba, prvo sa juniorima, a onda sa mladim timom. Računajući i ovu sezonu, radi se o trogodišnjem planu koji želim da ostvarim do kraja. Klub brine i o mom profesionalnom napretku. Uostalom, kada sam siguran u nešto, idem do kraja, bez obzira na sve", rekao je Inzagi.

Mlada ekipa Milana predvođena Inzagijem osvojila je ugledni tradicionalni turnir u Vijaređu.

"Samo minut pošto mi je na pobjedi čestitao Galijani, javili su se Sedorf i Tasoti. Imamo sjajan odnos, Klarens je odličan momak, samo mu je potrebno vrijeme", naveo je on.

Inzagi je dodao i da su mu trenerski uzori Karlo Anćeloti i Žoze Murinjo.

"Ne mogu da zaboravim da me je Murinjo zvao da mi pruži podršku dok sam bio povrijeđen, a to nisam očekivao. Ipak, moj prvi uzor je Anćeloti, njega su igrači baš voljeli", zaključio je Inzagi.

Bonus video: