Iskra predstavila Stankovića i ambiciozno krenula u novu sezonu

"Na sastanku sa predsjednikom kluba Blažom Šaranovićem poklopile su nam se ambicije i odlučili smo se da krenemo u projekat", kazao je Jovan Stanković
0 komentar(a)
Jovan Stanković, Foto: Vijesti sport
Jovan Stanković, Foto: Vijesti sport
Ažurirano: 26.06.2017. 19:32h

Iskra je predstavila novog trenera i ambiciozno počela pripreme za novu sezonu - Danilovgrađane je i zvanično preuzeo Jovan Stanković, nekadašnje lijevo krilo Crvene zvezde, reprezentativac SR Jugoslavije, te fudbaler Majorke, Atletiko Madrida, Olimpiku iz Marseja...

Prilično zvučno fudbalsko ime na klupi tima koje je tek prije dvije sezone prvi put zaigrao u crnogorskoj eliti, a prošle sezone izborio opstanak bez baraža i stigao do polufinala Kupa.

Stanković, takođe, nije trenerski početnik, jer je vodio mlađe kategorije Crvene zvezde, sjedio je na klupi beogradskog Sinđelića, a bio je u stručnom štabu portugalske Beire Mar.

"Na sastanku sa predsjednikom kluba Blažom Šaranovićem poklopile su nam se ambicije i odlučili smo se da krenemo u projekat. Znam da je Iskra i prošle sezone ostvarila zapažen rezultat, jer nije bilo lako bez baraža izboriti opstanak u ligi koja se smanjivala na 10 klubova, ali naš cilj je da napravimo još bolji rezultat. Da pokušamo, ako to bude moguće, da se plasiramo na evropsku scenu". kazao je Jovan Stanković.

Predsjednik Iskre Blažo Šaranović kazao je da je klub angažovao „poznato fudbalsko ime”.

"Stanković je igrao za Zvezdu, nosio dres reprezentacije Jugoslavije, dugo godina bio i internacionalac u Španiji i Francuskoj. Vjerujem da sa njim možemo da ostvarimo ambicije, da pokušamo da se plasiramo na evropsku scenu", istakao je Šaranović.

Dolazak Stankovića umjesto Mirsada Omerhodžića (vodio ekipu u drugom dijelu prošle sezone) nije jedina promjena, pošto su Danilovgrađani imenovali Rista Lakića, nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore, za novog sportskog direktora.

Boris Došljak, nekadašnji igrač Zete i Lovćena, kao i doskorašni štoper Mladosti Miloš Lakić, za sada su dva nova igrača.

Klub su u međuvremenu napustili najbolji strijelac Rodoljub Paunović (otišao u Maleziju), te vezisti Asmir Bošnjak (Rudar) i Vladimir Savićević (Kom).

Glavni dio priprema ekipa će provesti u Beranama, gdje odlazi 10. jula.

Bonus video: