"Ispravi nepravdu, Savićeviću"

Ulcinjani apeluju na FSCG da još jednom razmotri odluku Odbora za hitna pitanja po kojoj je umjesto Zore, koja je istupila iz Druge lige, dodijeljeno Bratstvu
4 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2014. 20:23h

Fudbalski klub Federal iz Ulcinja apelovao je na predsjednika FSCG Dejana Savićevića da još jednom razmotri odluku Odbora za hitna pitanja FSCG kojom je Bratstvo iz Ljajkovića ostalo u Drugoj ligi uprkos tome što je taj klub zauzeo posljednje mjesto i ispao iz takmičenja. Ulcinjani su bili prvi u regiji i u baražu su završili iza novih drugoligaša, Radničkog i Iskre, ali je mjesto u Drugoj ligi ostalo upražnjeno nakon što je FK Zora iz Spuža istupila iz takmičenja.

Oni smatraju da upražnjeno mjesto pripada Federalu te da je odluka „tamo neke brzo formirane grupe-odbora, nezakonita“.

"Može li učenik koji ponavlja razred na osnovu dogovora neke grupe građana da nastavi da pohađa nastavu u istom odjeljenju. Teško shvatljivo a još teže objašnjivo", piše u saopštenju Federala koje potpisuju direktor i sekretar tog kluba Zoran Gojnić i Dželjal Murtoja.

Oni posebno ističu ističu da Federal ima bilo kakve veze sa FK Otrant.

"Od postojanja našeg kluba trudimo se da dokažemo da mi nijesmo nasljednici Otranta jer je u FS već godinama rašireno mišljenje da ulcinjski fudbal vode špekulanti i dilteanti", piše u dopisu.

Ukoliko je odluka konačna, u Federalu najavljuju tužbe domaćim ali i svim međunarodnim institucijama koije se bave tim pitanjima.

Bonus video: