"Ispravi nepravdu, Savićeviću" - Vijesti.me
SAOPŠTENJE FEDERALA

"Ispravi nepravdu, Savićeviću"

Ulcinjani apeluju na FSCG da još jednom razmotri odluku Odbora za hitna pitanja po kojoj je umjesto Zore, koja je istupila iz Druge lige, dodijeljeno Bratstvu

Fudbalski klub Federal iz Ulcinja apelovao je na predsjednika FSCG Dejana Savićevića da još jednom razmotri odluku Odbora za hitna pitanja FSCG kojom je Bratstvo iz Ljajkovića ostalo u Drugoj ligi uprkos tome što je taj klub zauzeo posljednje mjesto i ispao iz takmičenja. Ulcinjani su bili prvi u regiji i u baražu su završili iza novih drugoligaša, Radničkog i Iskre, ali je mjesto u Drugoj ligi ostalo upražnjeno nakon što je FK Zora iz Spuža istupila iz takmičenja.

Oni smatraju da upražnjeno mjesto pripada Federalu te da je odluka „tamo neke brzo formirane grupe-odbora, nezakonita“.

"Može li učenik koji ponavlja razred na osnovu dogovora neke grupe građana da nastavi da pohađa nastavu u istom odjeljenju. Teško shvatljivo a još teže objašnjivo", piše u saopštenju Federala koje potpisuju direktor i sekretar tog kluba Zoran Gojnić i Dželjal Murtoja.

Oni posebno ističu ističu da Federal ima bilo kakve veze sa FK Otrant.

"Od postojanja našeg kluba trudimo se da dokažemo da mi nijesmo nasljednici Otranta jer je u FS već godinama rašireno mišljenje da ulcinjski fudbal vode špekulanti i dilteanti", piše u dopisu.

Ukoliko je odluka konačna, u Federalu najavljuju tužbe domaćim ali i svim međunarodnim institucijama koije se bave tim pitanjima.