Italijanski fudbal stao u znak sjećanja na Astorija

Emotivno je ovih dana bilo širom Italije, a najviše u Bergamu tokom duela Atalante i Fiorentine
1855 pregleda 0 komentar(a)
Igrači Fiorentine, Foto: Beta-AP
Igrači Fiorentine, Foto: Beta-AP

Italija nije zaboravila, nije to ni smjelo da joj se dogodi, pa je na svim fudbalskim terenima ovog vikenda sve stalo na 60 sekundi u čast preminulog kapitena Fiorentine Davidea Astorija.

Danas je tačno godina od kada je defanzivac izgubio život pod okolnostima koje još u potpunosti nisu razjašnjene. Tragedija se dogodila 4. marta 2018. u noći između subote i nedjelje pred gostovanje Fiorentine u Udinama kada je Astori usljed srčanih problema preminuo u snu.

Emotivno je ovih dana bilo širom Italije, a najviše u Bergamu tokom duela Atalante i Fiorentine, odakle je slika kako slovenački vezista Josip Iličić plače tokom 13. minuta, jer je Astori u karijeri nosio baš broj 13 na dresu. Iličić i Astori su igrali zajedno u Fiorentini...

“Ne trebaju nam sjećanja na Davidea, ne trebaju nam fotografije. On je s nama, nikada nas nije ni napustio”, stoji između ostalog u otvorenom pismu koje su italijanskim medijima poslali Astorijevi roditelji Ana i Renato.

Astori je profesionalnu karijeru počeo u Milanu, mada nikada nije odigrao zvanični meč za “rosonere”. Fudbalsko ime je napravio u Kaljariju, kasnije je bio u Romi, prije nego je 2015. godine pojačao Fiorentinu, koja mu je i bila posljednji klub u karijeri. Imao je iskustvo i igranja za reprezentaciju Italije, za koju je od 2011. do 2011. nastupio 14 puta.

Bonus video: