Ivan Golac o "vječitom derbiju": Antipropaganda fudbala, šok zbog izjave Stankovića

"Ovo odavno više nije pravi derbi. On se održava na jedan vještački način, a ono što nije prirodno ne može ni da opstane", kaže Golac
2840 pregleda 0 komentar(a)
Derbi je totalno razočarao, Foto: Betaphoto
Derbi je totalno razočarao, Foto: Betaphoto

Crvena zvezda i Partizan su u nedjelju odigrali bez golova, bio je to vjerovatno i najgori derbi u posljednjih desetak godina.

Na kraju je zadovoljnija Zvezda jer je sačuvala 11 bodova prednosti na prvom mjestu, ali javnost je razočarana.

To nije krio ni Ivan Golac, bivši igrač i trener "crno-bijelih".

"Bila je to apsolutna antipropaganda fudbala u duelu koji odavno više nije pravi derbi. On se održava na jedan vještački način, a ono što nije prirodno ne može ni da opstane. Ovo nema veze sa fudbalom i sportom uopšte. Crvena zvezda i Partizan su nosioci srpskog fudbala. Međutim, ono što su prikazali bilo je tužno", rekao je Golac i dodao:

"Pročitao sam izjavu trenera Zvezde Dejana Stankovića koji je rekao da je prezadovoljan igrom svoje ekipe. Prije svega, ne možete se obučavati na Zvezdi, Partizanu, reprezentaciji… Time devalvirate struku, znanje, sve. Postoji početak i zna se kako on ide. Vjerujem da su mnogi šokirani Dejanovom izjavom, jer ako smo zadovoljni ovim, onda smo u velikim problemima", kazao je Golac.

Razočaran je i nastupom Partizana.

"Kada imate takav zaostatak, nemate šta da izgubite. Očekivao sam zato ofanzivniju i agresivniju postavku. To se nije dogodilo i prihvatiću da za to nije bilo kvaliteta. Ako na terenu ne pokažete zdravu, pozitivnu agresiju i želju, onda nemate ni šta da tražite. Ipak, Partizan je imao neke šanse, do njih je došao greškama rivala i da ih je realizovao, možda bi utakmica otišla u drugom smjeru. A pošto smo utvrdili da kvalitet nedostaje, drugačije nije ni moglo da se završi", zaključio je trener koji je sa Dandi junajtedom 1994. godine osvojio Kup Škotske.

Bonus video: