Ivan Novović: Vjerovali smo da će se sve okrenuti u našu korist

Titograd protiv Budućnosti upisao treću pobjedu zaredom u prvenstvu, Ivan Novović poručuje: Problem realizacije više ne postoji
1362 pregleda 0 komentar(a)
Novović je golom iz penala stavio tačku na pobjedu protiv Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Novović je golom iz penala stavio tačku na pobjedu protiv Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Prije 20 dana OFK Titograd je bio pretposljednji na tabeli, sa dva boda iz četiri kola i nijednim datim golom... Uveliko se pričalo o krizi na Starom aerodromu nakon što tim Dragoljuba Đuretića nije mogao da zatrese mrežu u duelima sa Sutjeskom, Iskrom, Rudarom i Podgoricom.

A onda je došao na red meč sa Komom koji je, kako se ispostavilo, okrenuo stvari - Titograd je povezao tri trijumfa i „poletio” na treće mjesto na tabeli, iza nedodirljivih Budućnosti i Sutjeske.

Posljednji trijumf u nizu, protiv lidera Budućnosti (2:1), bio je pravi pokazatelj da je Titograd na mnogo višem nivou nego što je bio slučaj u prve četiri runde.

- Fudbal je takav. U prva četiri kola jednostavno lopta nije htjela u gol. Daleko od toga da smo igrali loše, ali igru nisu pratili rezultati i logično je bilo da ekipa padne na psihološkom planu. Pobjeda protiv Budućnosti je pokazala da smo tim koji ima karakter, jer je protivnik imao i posjed i bolje šanse prije nego smo poveli iz te neobične situacije kada nam je vjetar bio saveznik. Vratilo nam se za neke utakmice u kojima smo ostajali bez bodova iako je trebalo da bude drugačije - kaže Ivan Novović, strijelac gola za 2:0 iz penala protiv gradskog rivala.

19 golova u posljednje četiri utakmice postigao je OFK Titograd. Osam puta je tresao mrežu rivala u ligi, protiv Koma (3:1), Petrovca (3:0) i Budućnosti (2:1), a čak 11 pogodaka dao je trećeligašu Slogi iz Radovića u Kupu

Karakter je zaista bio na ispitu tokom avgusta.

- Vjerovali smo da će se neke stvari promijeniti, da će doći utakmica koja će preokrenuti situaciju. Neobične stvari su nam se dešavale protiv Iskre, Rudara, Podgorice..., a protiv Koma je konačno razbijen maler. Problem realizacije više ne postoji - poručuje Novović nakon trijumfa protiv Zlatičana (3:1), Petrovca (3:0) i Budućnosti.

Titograd je sada na mjestu koje ga objektivno najviše zanima. Drži treću poziciju koja garantuje plasman na evropsku scenu.

- Svi znamo da su Budućnost i Sutjeska najjači timovi i da se između njih traži šampion. Realno je tako, ali vidjećemo kako će se sezona odvijati. Naš cilj je da budemo treći, iako nas čeka žestoka borba sa Iskrom, Zetom, Grbljem... Liga je izjednačena, svaka pobjeda i poraz bitno mijenjaju stvari na tabeli, tako da je jasno da neće biti lako da ispunimo cilj - kaže Novović i dodaje:

- Siguran sam da crnogorska javnost još nije vidjela najbolji Titograd. Imamo iskustvo, imamo kvalitet, ali s novim trenerom su stigle i nove ideje, pa je za očekivati da budemo sve bolji kako sezona bude odmicala - zaključio je 30-godišnji fudbaler.

Razočarao me je Petrovac

Ispričana je priča da su Budućnost i Sutjeska praktično jedini kandidati za titulu ove sezone. Preostalih osam ekipa kao da igraju neku svoju ligu - borba za izlazak u Evropu i opstanak vjerovatno će trajati do posljednjeg kola.

- Sutjeska i Budućnost su napravili tim da bi jurili trofeje i realno su najbolji. Ali, i oni su u prvih sedam kola imali neke neočekivane rezultate, poput onog kada je Podgorica slavila u Nikšiću - kaže Novović i nastavlja:

- Tabela je dosta realna nakon sedam kola, ali nisam očekivao ovakav start Petrovca, koji ima dobar tim. Na startu sezone sam ih vidio kao kandidate za evropska takmičenja, što je i dalje moguće, jer sve brzo može da se promijeni - istakao je Novović.

Bonus video: