"James" manija u Madridu

Prodavnica Reala u Madridu objavila je da je na dan predstavljanja Kolumbijca prodala preko 50.000 dresova sa brojem 10
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2014. 19:46h

"Najskuplji igrač je u stvari najjeftiniji", zaključio je predsjednik Reala Florentino Peres godinu nakon kupovine Kristijana Ronalda. Tu konstataciju Peres je saopštio nakon izvještaja da je samo od prodaje dresova sa imenom Portugalca u oklini Madrida, Real otplatio tada rekordni transfer u istoriji fudbala (94 miliona eura).

Isto se dešava i sada, nakon što je Real potvrdio transfer Hamesa Rodrigesa, peti po vrijednosti u istoriji fudbala - 80 miliona eura!

Čak i prije, pošto je Real pustio u prodaju dres sa brojem 10 i imenom James (Hames) još u ponedjeljak, dan prije zvaničnog predstavljanja fudbalera. Prodavnica Reala u Madridu objavila je da je u utorak, na dan predstavljanja Kolumbijca prodala preko 50.000 dresova sa brojem 10, pa su "merengesi" zaradili preko dva miliona funti. Realov butik je za sat od otvaranja danas prodao 900 dresova sa imenom James, odnosno 15 svake sekunde i to po cijeni od 85 eura!

A prezentacija Kolumbijca u Realu je bila priča za sebe, pošto je prisustvovalo oko 45.000 navijača Reala, a 15.000 ljudi došlo je iz Kolumbije. Čak je prezentaciji prisustvovao i ambasador Kolumbije u Španiji.

Bonus video: