Janković presudio domaćinu

"Nije lako ponoviti dobre partije i ostvariti dva dobra rezultata u duelu sa odličnom selekcijom kakva je Švajcarska", kazao je selektor Aleksandar Miljenović.
0 komentar(a)
Omladinci, Foto: Vesko Belojević
Omladinci, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.04.2012. 19:49h

Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Švajcarsku sa minimalnih 1:0 u drugom prijateljskom meču odigranom u Niderhasliju (u utorak su dvije selekcije odigrale neriješeno 1:1 u Vilu). Pobjedu je donio Marko Janković, koji je u 14. minutu udarcem glavom krunisao centaršut Boljevića. Naša selekcija nastavila je sa napadima i nakon gola, a dobre prilike u finišu prvog dijela propustili su Hočko i Janković.

Ni u nastavku izabranici Aleksandra Miljenovića nisu imali sreće i koncentracije u završnici - u 61. minutu Rmuš je sa šutirao glavom pored stative, dok je dva minuta kasnije Hočko izašao sam ispred golmana protivnika koji je uspio da sačuva mrežu. Švajcarci su pokušavali dugim loptama i preskakanjem igre da dođu do izjednačenja ali je naša odbrana na čelu sa golmanom Delibašićem neutralisala napade domaćina.

"Izuzetno sam zadovoljan nakon dvije utakmice u Švajcarskoj. Nije lako ponoviti dobre partije i ostvariti dva dobra rezultata u duelu sa odličnom selekcijom kakva je Švajcarska. Momci su odigrali zaista kvalitetne utakmice u kojima su prikazali borbenu i tehnički dobru igru, koja je na oba susreta donijela po nekoliko izglednih šansi.

Ova generacija fudbalera je u duelima sa Švajcarskom pokazala da može ravnopravno da igra sa jakim evropskim selekcijama. Iako su prijateljske utakmice u pitanju, ostvarili smo veliki uspjeh u Švajcarskoj", rekao je selektor Miljenović.

Za našu selekciju, nastupili su: Delibašić, Raspopović, Janković (Poček), Kopitović, Vujačić, Hočko, Draganić, Kalačević (Šljivančanin), Racković, Boljević (Jeknić), Lagator.

Bonus video: