Japan i Crna Gora ponovo u Šizuoki

Crna Gora i Japan odigraće prijateljsku utakmicu 25. marta na stadionu “Ekopa” u Šizouki, odlučio je Fudbalski savez Japana.
0 komentar(a)
Batak, Foto: FSJ
Batak, Foto: FSJ
Ažurirano: 04.01.2011. 22:25h

Ne bi bilo ništa neuobičajeno da dvije reprezentacije već jednom nisu odigrale prijateljsku utakmicu u istom gradu, na istom stadionu - juna 2007. godine na Kirin kupu “samuraji” su slavili sa 2:0. Bila je to druga utakmica crnogorske reprezentacije u istoriji, a utisak bi bio potpuniji da je Igor Burzanović u finišu meča realizovao penal. Japance je tada sa klupe vodio selektor posljednjeg jugoslovenskog fudbalskog tima, Ivica Osim.

Stadion “Ekopa” izgrađen je 2001. godine za potrebe Mundijala u Japanu i Koreji 2002. Na njemu je Ronaldinjo u četvrtfinalu dao čuveni gol Dejvidu Simenu sa 40 metara, kada su Brazilci savladali Englesku sa 2:1.

Selektor Japana, reprezentacije koja je na Mundijalu u Južnoj Africi nesrećno eliminisana u osmini finala (od Paragvaja, na penale), sada je Italijan Alberto Zakeroni, nekadašnji trener Intera i Milana.

On protiv lidera grupe G evropskih kvalifikacija očekuje tešku utakmicu.

- Bivša Jugoslavija je uvijek bila veliki proizvođač mladih i talentovanih fudbalera. Crna Gora je tehnički dobar i izuzetno kvalitetan protivnik - rekao je Zakeroni.

Samo četiri dana kasnije, na Nacionalnom stadionu u Tokiju, Japanci će igrati sa Novim Zelandom.

- Novi Zeland je različit od Crne Gore. Igra im se bazira na fizičkoj snazi. Igraćemo sa dva protivnika potpuno različitih stilova, što će nam dobro doći da se pripremimo za kvalifikacije za Mundijal u Brazilu - dodao je Zakeroni.

Istog dana, 29. marta, Crna Gora će igrati drugu utakmicu na turneji na Dalekom istoku. Južna Koreja će dočekati “sokole” na Olimpijskom stadionu u Seulu

Bonus video: