Japan i UAE obezbijedili plasman u London

Japanci su u posljednjem kolu Azijske grupe C kvalifikacija za OI pobijedili u Tokiju Bahrein golovima koje su u drugom poluvremenu postigli Takahiro Ogihare i Hiroši Kijotake.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2012. 22:15h

Fudbaleri olimpijske selekcije Japana pobijedili u danas Bahrein sa 2:0 i obezbijedili plasman na Igre u Londonu, gdje će se prvi put u istoriji naći i Ujedinjeni Arapski Emirati poslije pobjede nad Uzbekistanom od 3:2.

Japanci su u posljednjem kolu Azijske grupe C kvalifikacija za OI pobijedili u Tokiju Bahrein golovima koje su u drugom poluvremenu postigli Takahiro Ogihare i Hiroši Kijotake.

Oni su tako zauzeli prvo mjesto u Grupi i direktno se plasirali u London, što će im biti peti uzastopni nastup na Igrama.

Tokom meča, zemljotres jačine 6,1 stepen po Rihtervoj skali pogodio je Japan, ali je meč na Nacionalnom stadionu ipak odigran do kraja.

U Grupi B, Uzbekistan i UAE igrali su u Taškentu odlučujući meč, a domaćini su bili blizu pobjede pošto su početkom drugog poluvremena vodili sa 2:0 golovima Olega Zutejeva o Fazila Musaeva.

Dva brza gola Kalila Ahmeda vratili su UAE u igru i već u 55. minutu bilo je neriješeno, 2:2. U sudijskoj nadoknadi vremena rezervista Saleh Habuš pogodio je mrežu domaćina i odveo UAE prvi put u istoriji na olimpijski turnir.

Uzbekistan će se kao drugoplasirana ekipa u grupi boriti sa Sirijom i Omanom, koji su bili drugi u svojim grupama, za posljednje kvalifikaciono mjesto.

Pobjednik turnira te tri selekcije igraće sa četvrtoplasiranom ekipom Afrike, Senegalom u Koventriju 23. aprila. I pobjednik tog meča nastupaće na Olimpijskim igrama.

U Grupi A Južna Koreja je ranije obezbijedila prvo mjesto, a za poziciju dva borili su se Katar i Oman.

Obje selekcije osvojile su po bod, Katar na gostovanju Južnoj Koreji a Oman u Saudijskoj Arabiji, pa će Oman zbog bolje gol razlike biti u šansi da se dalje bori za nastup u Londonu.

Bonus video: