Japan je propustio ogromnu šansu: Belgija od 0:2 do okršaja sa Brazilcima

Belgija 20 minuta prije kraja gubila 2:0, a onda napravila malo čudo - slavila je sa 3:2
0 komentar(a)
Naser Šadli Belgija Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Naser Šadli Belgija Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.07.2018. 20:22h

Kakvu je šansu propustio Japan - istorijsku!

Autsajder, koji je do osmine finala stigao zahvaljujući fer-pleju, sada je surovo eliminisan od jednog favorita - Belgija je pobijedila rezultatom 3:2, iako je 20 minuta prije kraja gubila sa 2:0!

Klasa je, ipak, na kraju presudila, a veliki plasman među osam najboljih "crvenim đavolima" donio je rezervista Šadli u 94. minutu, i to iz kontranapada, jer je Japan prijetio gotovo do posljednje sekunde, čak i naivno jurio na gol protivnika...

Nakon 0:0 na poluvremenu, u drugih 45 minuta je viđeno apsolutno sve. Japan je u 48. i 52. pogocima Haragučija i Inuija najavio senzaciju, tada je malo ko mogao da predvidi kakav preokret slijedi.

Belgija je smanjila pomalo bizarnim golom Fertongena u 70, onda poravnala pogotkom Felainija u 74...

Napadala je, htjela da izbjegne produžetke, i na kraju je uspjela kada je Šadli pas Menijea smjestio iza leđa nesigurnog golmana JapanaKavašime...

Belgijanci u četvrtfinalu idu na Brazil - to je ono što je fudbalski svijet i želio...

BELGIJA - JAPAN 3:2

Rostov na Donu - Stadion "Rostov arena". Gledalaca: 41.466. Sudija: Malang Djedju (Senegal). Strijelci: Fertogen u 70, Felaini u 74. i Šadli u 90+4. minutu za Belgiju, Haraguči u 48. i Inui u 52. minutu za Japan. Žuti karton: Šibasaki (Japan).

Belgija: Kurtoa, Alderveireld, Kompani, Fertongen, Menije, De Brujne, Vicel, Karasko (64. Šadli), E. Azar, Lukaku, Mertens (65. Felaini).

Japan: Kavašima, Sakai, Šođi, Jošida, Nagatomo, Hasebe, Šibasaki (81. Jamaguči), Haraguči (81. Honda), Kagava, Inui, Osako.

Bonus video: