Japanu dosta bod sa otpisanom Poljskom

U Volgogradu je danas posljednja šansa generacije da Japan uvede u nokaut fazu Mundijala u Rusiji
0 komentar(a)
Keisuke Honda Japan Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Keisuke Honda Japan Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2018. 08:14h

Računica pred posljednje treće kolo u grupi H za Japan je jasna - dovoljan mu je bod za prolazak u nokaut fazu u današnjoj utakmici u Volgogradu od 16 sati sa Poljskom.

Poljska je jedina evropska selekcija na Mundijalu u Rusiji koja je šanse za nokaut fazu izgubila prije trećeg duela u grupi. Poljake je nadigrao Senegal na startu (2:1), a potom i Kolumibija (3:0).

"Nažalost, ovaj smo turnir dočekali sa previše problema. Naši važni igrači su ili imali problema sa povredama, ili sa minutažama u klubovima. To su razlozi naše rane eliminacije. I uopšte nisam imao prilika da se upišem u strijelce. Da jesam, pa da sam promašivao bio bih ljut na sebe. Ali ovako...Ponosan sam na naše rezultate u posljednje četiri godine i time što sam kapiten ove ekipe i potrudićemo se da u posljednjoj utakmici u Rusiji popravimo utisak", kazao je napadač Bajerna i selekcije Poljske, Robert Levandovski.

Jedini igrač iz Azije koji je postizao golove na tri svjetska prvenstva, a jedini u istoriji koji je i asistirao na njima, Kejsuke Honda, želi da Samuraje odvede u drugi krug.

"Prije četiri godine sa skoro identičnim sastavom smo uspjeli da osvojimo samo bod protiv Grčke, koja je igrala sa igračem manje. Sada, kao najstarija ekipa na Mundijalu imamo neuporedivo veće iskustvo i ne igramo više “naš fudbal”. Sada neuporedivo više razmišljano o tome kako iskoristiti slabosti rivala i urušiti njihov plan igre. To je dalo rezultata. Ne mislimo da će protiv Poljske biti lako, ali ćemo dati maksimum da izborimo plej-of", kazao je vezista meksičke Pačuke, koji je igrao i u moskovskom CSKA, Milanu...

Ove dvije selekcije su u istoriji međusobnih susreta odigrale samo jedan prijateljski duel, a prije 16 godina u Lođu je slavio Japan sa 2:0.

Bonus video: