Jasno se vidjelo se ko je šampion, a ko novajlija

1 komentar(a)
Ivan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ivan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.08.2015. 20:22h

U duelu Dečića i Rudara jasno se vidjela razlika između novajlije i šampiona – golovima Kneževića i Reljića, branilac titule odnio je bodove iz Tuzi, ne dozvolivši domaćinu ni da se ponada da može da napravi iznenađenja.

"Nismo očekivali da će biti ovako lako", priznao je nakon meča Mirko Marić, trener Rudara.

Da će biti lako moglo se naslutiti od desetog minuta, kada je prvu pravu akciju Rudar pretvorio u gol. Vlahović je kreirao napad, nastavio Nestorović ubacivanjem sa lijeve strane, a završio Knežević trzajem glavom sa prve stative u suprotni ugao.

Kada bolja ekipa, koja je za crnogorske fudbalske prilike veoma „jaka“ na lopti, a iskusna u svim linijama, povede tako rano – obično je sve stvar rutine. Fudbaleri Rudara prošle sedmice su naučili lekciju iz opuštanja i potcjenjivanja, kada su dozvolili Mornaru da im uzme dva boda nakon vođstva 2:0, tako da su ovoga puta bili maksimalno skoncentrisani i stabilni, i u glavama i u nogama.

Potpuno su kontrolisali ritam utakmice, određivali tempo kojim će se igrati. Sitne probleme koje su im stvarali igrači Dečića bez problema su rješavali, osim u finišu prvog dijela, kada se zatresla mreža Radanovića, ali je prethodno Mihailović uputio loptu ka golu iz ofsajda.

"Imali smo malo problema u drugom dijelu prvog poluvremena. Na pauzi smo korigovali neke sitnice i rutinski priveli meč kraju", rekao je Marić.

I dok su u prvoh 45 minuta, igrači Dečića koliko-toliko ugrožavali šampiona, u drugom dijelu igralo se samo na polovini domaćina. Bez velikog pritiska, fudbaleri Rudara su čuvali posjed, ne utrošivši pritom mnogo energije, a bilo je samo pitanje trenutka kada će ovjeriti tri boda...

"Rudar je sređena ekipa, to se vidi. Mi se, s druge strane, borimo sa grčevima, jer smo u specifičnom stanju, s obzirom na to da smo se okupljali i pripremali u etapama. I veliki je problem sklopiti tim koji je u takvom stanju. Da je teniski dubl u pitanju možda bi i moglo, ali na terenu je 11 igrača, gotovo svaki na različitom nivou spremnosti – kazao je trener Dečića Viktor Trenevski.

Takvog rivala Rudar je mogao da dotuče mnogo prije 84. minuta, ali je golman Perović odbranio opasne udarce glavom Kneževića i Radišića, te zicer Božoviću u situaciji jedan na jedan.

Nemoćan je bio prilikom preciznog udarca Reljića, koji je sa 13-14 metara pogodio bliži ugao, iskosa sa lijeve strane.

"Lakše se diše. Imali smo kiks protiv kod kuće protiv Mornara, ali i to se dešava. Sada je sve pod kontrolom, tek je počelo", naglasio je Mirko Marić.

I Dečić je, bodovno, pod kontrolom, jer je u derbi sa Rudarom ušao poslije pobjede nad Iskrom na startu...

"Ne mogu da kažem da nam je publika odmogla, ali valjda su očekivali mnogo više poslije pobjede na startu. Naš cilj se, međutim, zna. To je opstanak i ništa se neće znati poslije četiri-pet kola. Moramo da riješimo probleme sa grčevima, da se prije svega dobro spremimo, da se izjednačimo u tom segmentu i da idemo korak po korak", kazao je Viktor Trenevski.

Bonus video: