Jedan gol dovoljan za lidersku poziciju

2 komentar(a)
Draško Božović, Foto: Saša Bezarević
Draško Božović, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 26.09.2015. 18:20h

Ponovo su se Pljevljaci mučili sa realizacijom, ali im je kao i u Kup duelu protiv Sutjeske jedan pogodak bio dovoljan za konačno slavlje. Ovog puta čovjek odluke bio je Draško Božović koji je u 74 minutu lijepim udarcem matirao vjerovatno najboljeg pojedinca susreta, golmana Zete Velimirovića.

„Opet smo promašivali zicere ali je na kraju i ovako sve ispalo dobro. S druge strane, raduje me činjenica da Zeti nismo dozvolili da nam za 90 minuta stvori šansu što govori o ozbiljnom i odgovornom pristupu obavezama. U svakom slučaju, zadovoljan sam trijumfom, pa nam sada ostaje da se na miru pripremimo za dva naredna duela koji stižu veoma brzo“ kazao je trener Rudara, Mirko Marić.

U siromašnom prvom poluvremenu malo detalja je zavrijedilo pažnju. Svakako najupečatljiviji desio se u devetom minutu kada je napadač Rudara Marković, ko zna koji put ove jeseni, promašio zicer i to po oprobanom receptu. Bio je oči u oči sa protivničkim čuvarom mreže, mogao da pita u koji ugao da mu pošalje loptu, a on je po običaju slabo šutirao, pa je Velimirović ispao junak.

Taj promašaj je izgleda loše uticao na domaće fudbalere koji su morali da čekaju 38 minut da bi stigli do naredne prilike. Opet je u glavnoj ulozi bio Marković, s tim što je sada dobro prihvatio ubačenu loptu Vlahovića, stvorio prostor za šut sa peterca ali je golman gostiju opet bio bolji i spretniji. Što se učinka Golubovčana tiče, za 45 minuta nisu ni najavili moguću opasnost, a kamoli zaprijetili besposlenom Radanoviću.

Uvodni minuti drugog poluvremena ipak su protekli u blagoj nadmoćnosti gostiju, ali je sve to trajalo dok stručni štab Rudara na teren nije poslao visokog Kneževića. Od tog trenutka „rudari“ su postali znatno konkretniji, Božović je u 70 minutu udarcem sa 20 metara dobro zagrijao dlanove Velimirovića, da bi četiri minuta kasnije postigao gol odluke. Prihvatio je loptu nakon izvedenog auta i povratnog pasa, nanišanio i sa 12 metara pogodio mrežu u gornjem lijevom uglu nemoćnog Velimirovića.

Božović je sjajnu akciju kreirao i u 76 minutu, „izbacio“ u kontru Kneževića koji umjesto mreže pogađa stativu Zetinog gola. U samom finišu gosti su sve karte bacili na napad, malo pritisli, ali nedovoljno čak i za polupriliku. Ostalo je 1:0, dovoljno da aktuelni šampion države ponovo ostane sam na čelu prvoligaške tabele.

„ Imali smo određenih kadrovskih problema, pred samu utakmicu ostali smo i bez Šofranca što nam je donekle pokvarilo koncepciju, ali u suštini nemam šta da zamjerim mojim igračima. Dobro su pariralui kvalitetnoj ekipi Rudara, međutim oni su iskoristili tu priliku u 74 minutu i zasluženo slavili. Da smo u prethodne dvije utakmice koje smo izgubili, igrali kao pod Golubinjom, sigurno ne bi doživjeli poraze i ušli u ovu negativnu seriju rezultata“, rekao je strateg Zete, Miodrag Martać.

Rudar - Zeta 1:0 (0:0)

Pljevlja - Stadion: pod Golubinjom. Gledalaca: 500.Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje) i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelac: Božović u 74 minutu. Žuti kartoni: Sopo i Božović (Rudar), Jakšić (Zeta).

Rudar: Radanović, Đurić, Sopo, Vuković (od 90. Reljić), Nestorović, Radišić, Božović, Brnović, Marković (od 59. Knežević), Živković, Vlahović (od 68. Jovanović).

Zeta: Velimirović, Vujačić, Vlaisavljević, Marković, S. Vukčević, Jakšić, Škrijelj (od 84. V. Vukčević), Sekulić, Bjedov, Trišović, Kukuličić (od 54. Bilialov).

Bonus video: