"Jegulja": Ako želimo na Euro, moramo da pobijedimo Moldaviju

Crnogorski fudbaleri trenirali u kompletnom sastavu po jakoj kiši na Starom aerodromu
5 komentar(a)
Poleksić, Foto: Zoran Đurić
Poleksić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.09.2014. 16:47h

Igrači koji imaju ambiciju da igraju Evropsko prvenstvo, treba da pobijede Moldaviju na domaćem terenu, ne ostavlja dilemu trener golmana reprezentacije Crne Gore, Dragoje Leković.

"Jeste pritisak, jeste imperativ, ali bolja smo repezentacija i to treba da pokažemo. Imamo, takođe, iskusne fudbalere koji su već prošli nekoliko ciklusa kvalifikacija i koji znaju da se nosi s tim. Nije samo ključ u mečevima kod kuće, uvijek postoji šansa da se i na strani nadoknade neki izgubljeni bodovi, ali uprkos svemu, treba da pobijedimo Moldaviju", kaže popularna "Jegulja", nekadašnji golman Budućnosti, Zvezde, Kilmarnoka, Malage, Sporting Hihona...

Crnogorski fudbaleri trenirali su danas prvi put u kompletnom sastavu, po jakoj kiši na kampu FSCG na Starom aerodromu. Nije, doduše, bilo Marka Baše, dok je Vladimir Volkov trenirao sa strane. Po Lekovićevim riječima, male su šanse da njih dvojica zaigraju...

"Realno, teško će Baša uspjeti da se oporavi, ali sačekajmo do ujutru, doktor reprezentacije Ilija Ašanin će dati posljednju riječ".

Crna Gora u ponedjeljak u 20.45 sati na renoviranom travnjaku stadiona pod Goricom traži pobjedu protiv Moldavije kako bi uhvatila dobar zamak u kvalifikacijama za Euro koje se prvi put igraju po sistemu "dva plus jedan" - prva i drugoplasirana reprezentacija idu direktno u Francusku, a trećeplasirana u baraž.

"Imamo 10 utakmica i mislim da nam je potrebno između 20 i 22 boda da zauzmemo jedno od prva tri mjesta, da osiguramo baraž ili eventualno ostvarimo direktan plasman. Grupa je ujednačena, ako vidite kako je Rusija igrala na Svjetskom prvenstvu, onda je možda i realno reći da četiri reprezentacije ravnopravno konkurišu za prva tri mjesta. To su Švedska, Rusija, Austrija i Crna Gora", kaže Leković.

Dobar start je bitan, ali ne presudan, jer su "sokoli" u prošla dva ciklusa imali ne dobar, nego sjajan start, ali su padali u drugom dijelu kvalifikacija.

Po Lekoviću, ključ je u većem fondu fudbalera koji naša reprezentacija nije imala u finišu dva posljednja ciklusa kvalifikacija, ali ga - po njegovim riječima - "ima u ovom trenutku".

"Nismo imali ni sreće sa povredama, mnogi ključni igrači su nam nedostajali u finišu i skupo smo platili cijenu. I sada moramo da računamo na kartone i suspenzije, ali se nadam da će u međuvremenu stasati neki mlađi fudbaleri koji ni mogli da popune taj fond. U ovom trenutku imamo dobar fond igrača, a da li će tako biti i u drugom dijelu - nadam se da hoće", kaže Leković.

Opet o Moldaviji - po riječima asistenta selektora Branka Brnovića, težak poraz od predstojećeg rivala u posljednjem meču prošlih kvalifikacija ne bi trebao da ostavi traga na fudbalere.

"Sreća pa imamo dosta fudbalera koji nisu igrali tu utakmicu. Vidim, takođe, da igrači razgovaraju među sobom i siguran sam da ta utakmica neće ostaviti posljedice, već da će biti samo dodatni motiv. Dobro smo analizirali taj meč, posebno golove koje smo primali izuzetno jeftino. Nećemo sebi ovoga puta dozvoliti takav luksuz", zaključuje Leković

Bonus video: