Jermen srušio Bajern na Alijanc areni, novi remi Dortmunda

Hofenhajm srušio lidera u Minhenu, Dortmund ostao bez dva boda u finišu. Pet ekopa noći na vrhu tabele Bundeslige
3060 pregleda 0 komentar(a)
I Gnabri je bio nemoćan, Foto: Matthias Balk
I Gnabri je bio nemoćan, Foto: Matthias Balk
Ažurirano: 05.10.2019. 20:31h

Niz iznenađujućih rezultata iz istorijskog, 6. kola Bundeslige, u kojem je u devet utakmica domaćinu pripao samo bod, nastavljen je i danas u 7. kolu.

Bajern, koji je djelovao nezadrživo na novom stadionu Totenhema u Ligi šampiona, na kojem je upisao rekordnu pobjedu (7:2), izgubio je danas od Hofenhajma na Alijanc areni 2:1.

Junak trijumfa gostiju bilo je ljetošnje pojačanje iz niželigaša, Regensburga, 26-godišnji Jermen Sargis Adamjan, koji je pogađao u 54. i 79. minutu, a za Bajern je u 73. golgeterski niz nastvio rekorder, Robert Levandovski, 11. golom u Bundesligi.

Borusija Dortmund je jedini domaćin prošlog kola sa osvojenim bodom, a i danas je identičnim rezultatom 2:2, remizirala u Frajburgu. "Milioneri su vodili, golove su postizali Vicel u 20. i Hakimi u 67. ali je domaćin do boda došao preko Valdšmita u 55. i autogolom Akanjija u posljednjem minutu reguralnog dijela.

Šalke je vodio protiv Kelna pogotkom Serdara u 72. minutu, ali je kapiten "jarčeva" Hektor u drugom minutu nadoknade pogodio za remi i spriječio je domaće navijače da proslave proboj na vrh tabele.

Bajer i Lajpcig su u derbiju kola podijelili po bod, na "Baj areni". Foland je domaćina doveo u vođstvo u 66. ali je Nkuku bio prezican za goste 12 minuta kasnije.

Majnc je slavio na gostocanju Paderbornu 2:1.

Čak pet ekipa je poravnato na vrhu sa 14 bodova, a danas Borusija Menhengladbah protiv Augsburga, ali i Volfsburg sa Unionom Berlinom imaju priliku da pobjedama dođu na 16 bodova.

Bonus video: