Jesenji prvak upalio motore

"Očekujem da nastavite u istom ritmu kao minule polusezone. Napredak je evidentan i nemojte da vas plaši to što smo na prvom mjestu", kazao je trener Radojičić....
1 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.01.2013. 21:26h

Fudbaleri Sutjeske počeli su pripreme za proljećni dio šampionata u kojem će pokušati da odbrane stečeno i po prvi put od sticanja crnogorske nezavisnosti izbore nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Dakle, za najpoznatiji nikšićki brend motiva ima napretek. Ipak, sve misli usredsređene su ka domaćim okvirima, gdje treba dokazati da je Sutjeska s pravom tu gdje jeste.

Predsjednik Upravnog odbora Mitar Matijašević pozdravio je sve fudbalere, osvrnuvši se na jesen, ali i na ono što dolazi.

"Jesen je zaista bila uspješna, berićetna, ali nemamo iluziju da smo posao završili. Nastavak šampionata biće teži od prvog dijela. Niko nas na početku sedmog šampionata nije shvatao ozbiljno, mada smo na startu sezone jasno stavili do znanja da smo krenuli u ozbiljnu priču", kazao je Matijašević i najavio finansijsku stabilizaciju kluba.

"Činimo sve što je u našoj moći da popravimo finansijsku situaciju, u tom cilju doći će i do promjena u Upravnom odboru, koji će biti pojačan sa nekoliko uspješnih privrednika. Kada govorim o stabilizaciji, tu više i ne kalkulišem sa novcem od obeštećenja Vlada Giljena. Taj novac nikako da dođe. Do kraja prelaznog roka pokušaćemo da se pojačamo sa najmanje još dva kvalitetna igrača", zaključio je Matijašević.

Prema riječima sportskog direktora Jovana Gardaševića titula nije imperativ.

"Za nas titula nije imperativ. Uoči starta sezone istakli smo da je cilj izlazak na međunarodnu scenu. Svakim danom radimo na tome da pojačamo konkurenciju za prvi tim i blizu smo dogovora sa nekoliko provjerenih fudbalera", kratko je istakao Gardašević.

Strateg Sutjeske bio je više nego jasan u svom obraćanju fudbalerima - niko nema zagarantovano mjesto u ekipi.

"Očekujem da nastavite u istom ritmu kao minule polusezone. Napredak je evidentan i nemojte da vas plaši to što smo na prvom mjestu. Nikoga se nijesmo bojali, nikoga se nećemo ni bojati. Dobili smo veliko pojačanje u Dejanu Ognjanoviću i tu nismo stavili tačku. Nećemo dovoditi fudbalere radi kvantiteta, da bismo popunili broj, već ćemo insistirati na kvalitetu kako bismo unaprijedili igru. Ne želimo našim klincima da oduzimamo mjesto. Glavni cilj je izlazak u Evropu, ali sada kada smo tu zašto ne razmišljati o dragocjenom prvom mjestu", kazao je popularni Gaga.

Drugu fazu priprema nikšićki prvoligaš odradiće na crnogorskom primorju, tačnije u Meljinama.

"Do odlaska u Meljine spisak kandidata za najbolji tim biće redukovan. Tokom naredne dvije sedmice neminovno je da će se dosta toga iskristalisati. Što se tiče odlazaka i dolazaka, trebalo bi da postoji određeni rok. U svakom slučaju tačno se mora znati šta i kako", zaključio je Radojičić.

Šušnjar odlazi?

Najbolji strijelac Sutjeske Đorđe Šušnjar, kako sada stvari stoje, u narednoj polusezoni neće predvoditi napad Sutjeske.

"Đorđe je počeo pripreme sa Vojvodinom, uobičajeno je da se svi koji su pod ugovorom odazovu u novosadskom prvoligašu. Naša želja je da na proljeće naš napad predvodi daroviti napadač. Svjesni smo da je imao blistavo proljeće i da mu je ugled porastao. Želi ga Vojvodina, raspituju se i drugi klubovi. Međutim, u ovom trenutku možemo samo da čekamo i da se nadamo", rekao je Radojičić.

Na prvom treningu bilo je 28 fudbalera, i to Ivan Janjušević, Boris Bulajić, Marko Radović, Andrija Pejović, Vojkan Višnjić, Milivoje Delić, Dejan Ognjanović, Srđan Bečalić, Nemanja Kosović, Nikola Stijepović, Igor Ćuković, Petar Čolaković, Vladimir Jovović, Bojan Radulović, Darko Karadžić, Jovan Nikolić, Darko Isidorović, Stefan Stefanović, Andrija Pejović, Baćo Nikolić, Vladan Karadžić, Petar Perošević, Igor Poček, Dejan Zarubica, Stefan Đajić, Jovan Vujović, Miloš Vučić i Dragan Jakovljević.

Bonus video: