Još jedan poraz Čelika od Metalurga: Razlika u klasi

Ukrajinci u Nikšiću slavili 4:2 i ukupnim rezultatom 11:2 prošli u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope
8 komentar(a)
čelik, Foto: Savo Prelević
čelik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.07.2012. 19:28h

U revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope porazom od Metalurga fudbaleri Čelika oprostili su se od evroscene – za razliku od prvog meča izabranici Slavoljuba Bubanje u pojedinim trenucima imali su periode dobre igre, ali znatno brži, jasni, tečni i konretni gost u uvodnim minutima stavio je do znanja „metalurzima“ ko je gazda na terenu.

U 15. minutu prva radost – Dimitrov je preciznim pasom uposlio Danila, koji je najprije primio a zatim preciznim udarcem pogodio mrežu Banovićevog gola.

Ipak, u 23. minutu Nikšićani su stigli do izjednačenja - Ivanović je dodao loptu do Jovovića, koji se odlično okrenuo i

topovskim udarcem savladao Bandura.

Od tog trenutka ukrajinci su potpuno „pali“ zbog čega je malo nedostajalo da Bulajić i saigrači stignu do vođstva. U 25. minutu sa desne strane Zorić je izveo korner, u šesnestercu je odlično reagovao Radović, čiji šut je prohujao iznad

prečke. Nedugo zatim i Simić je oprobao šut iz daljine, zbog čega je nagrađen aplauzom.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Dimitrov je bio u izglednoj prilici, ali na sreću „metalurga“ udarac je završio pored stative.

Nakon odmora Čelik je krenuo odlučnije ka golu Metalurga, a kao plod takve igre izboren je kazneni udarac. Naime, u srcu šesnesterca Jeigruam je faulirao Zorića, koji je bio nemilosrdan sa bijele tačke.

Nije se dugo čekalo da uzvrate gosti. U 54. minutu Morozjuk je sa desne strane u petercu pogodio Moraeša, koji je poravnao rezultat (2-2).

Terensku inicijativu gosti su krunisali u 72.minutu – korner sa desne strane izveo je Morozjuk,lopta je došla do Dimitrova, koji je asistirao Vovliku, za novi preokret na meču.

Znatno kvalitetni protivnik uspio je do kraja meča da uveća vođstvo. Igrao se 84.minut kada je Da Silva iskosa sa desne strane

preciznim udarcem poslao loptu u mrežu metalurga. Do kraja meča domaćin nije imao snage za nešto više, dok se protivnik zadovoljio stečenim….

Čelik – Metalurg 2:4

Nikšić – Stadion kraj Bistrice.Gledalaca 1000.Sudija:Eli Hakmon (Izrael).Pomoćnici: Šabtai, Šhaj (Izrael).Strijelci: Jovović u 23. i Zorić u 50. minutu za Čelik, Danilo u 15. Moraeš u 54. Vovlik u 72. i Silva u 84 .minutu za Metalur.Žuti kartoni: Ivanović, Adrović (Čelik).

Čelik:Banović 6, Dubljević 5,5, Bulatović 5,5 (Videkanić), Adrović 6, Nikolić 5,5, Radović 6, Simić5,5 (Kasapi 5,5), Zorić 7, Bulajić 6, Ivanović 5,5 (Agović), Jovović 7.

Metalurg: Bandura 6, Jegaruam 6, Čečer 6, Vovlik 7, Golajdo 6,5 (Morozjuk),Nelsom 7, Lazić 6,5 (Makridis), Danilo 7, Dimitrov 7, Gazarjan 6,5(Da Silva 7), Moraeš 7.

Bonus video: