Jovanović: Treba da mislimo na sebe

"Moguće da nekad fali motivacije za ovakve utakmice, ali mečevi u dresu reprezentacije uvijek iziskuju novi motiv i energiju", ističe Milan Jovanović, novi defanzivac Crvene zvezde.
4 komentar(a)
Trening reprezentacije, Foto: Zoran Đurić
Trening reprezentacije, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.08.2012. 20:41h

Nakon nedjeljnog okupljanja, crnogorski reprezentativci večeras su odradili trening na stadionu pod Goricom, pretposljednji pred prijateljski okršaj sa Letonijom koji se u srijedu veče igra pod Goricom.

U taboru “sokola” vladala je pozitivna atmosfera, Crna Gora je spremna da opravda ulogu favorita protiv Letonije.

No, meč sa nekadašnjom sovjetskom republikom treba prije svega da posluži kao provjera za premijerni kvalifikacioni okršaj sa Poljacima (7. septembra).

"Svaka prva utakmica je najvažnija, pokušavamo da izgradimo stil koji će biti prepoznatljiv u narednim kvalifikacijama. Vjerujem i da ćemo spremni dočekati Poljake. Moguće da nekad fali motivacije za ovakve utakmice, ali mečevi u dresu reprezentacije uvijek iziskuju novi motiv i energiju - ističe Milan Jovanović, novi defanzivac Crvene zvezde.

Šta je bitnije protiv Letonije, igra ili rezultat?

"Bitno je i jedno i drugo, ali igra možda i bitnija, da se neki igrači nametnu selektoru".

Crna Gora ne smije da potcijeni Letoniju...

"Svaki protivnik je ozbiljan, nezavisno od imena. Mi igrači ih još nismo “snimali”, za danas je planirana analiza, gdje će nas selektor upoznati sa njegovim vrlinama i manama", dodao je Jovanović.

Može li Letonija da “odglumi” Poljsku?

"O tome nisam razmišljao, to je, ipak, pitanje za selektora. Mislim, međutim, da treba da razmišljamo o sebi, da se ne opterećujemo protivnikom. Što se Poljaka tiče, pratio sam kako su igrali na Evropskom prvenstvu. Oni će biti oslabljeni u kvalifikacijama, što je dobro, ali ni to ne treba da nas opterećuje - poručio je defanzivac “sokola”.

Jovanović je, inače, jedan od nekoliko reprezentativaca koji je tokom ljeta promijenio klupske boje.

"Bazični dio priprema sam preskočio, trebalo mi je vremena da uđem u takmičarsku formu. Vidjećemo, drago mi je što smo uspjeli da preskočimo Omoniju", zaključio je defanzivac Crvene zvezde.

Poleksić otkazao zbog virusa, Vučinić stiže sjutra

Golman Vukašin Poleksić odložiće svoj povratak u nacionalni tim zbog bolesti (virusa) i povišene temperature, dok kapiten Mirko Vučinić treba da stigne danas. Napadač Juventusa osvojio je u subotu veče Superkup Italije (utakmica sa Napolijem igrala se u Pekingu).

Vučinić je zablistao u Kini, postigao pogodak i iznudio penal u trijumfu “stare dame” nad Napolijem (4:2).

Bonus video: