Jovetić je ponovo srećan: Nikada nisam ni pomislio da ostavim fudbal

Njegovim golom Monako je savladao Anže, prekinuo seriju od tri poraza u šampionatu i ušao u mirniju fazu sezone, sa ciljem da do kraja pokuša da uhvati mjesto koje vodi u Evropu
6878 pregleda 4 komentar(a)
Jovetić
Jovetić
Ažurirano: 06.02.2020. 16:11h

Stevanu Jovetiću je trebalo malo da dobije apsolutno povjerenje trenera Monaka Roberta Morena.

Nakon što se vratio na teren poslije teške povrede i operacije koljena, te pauze od osam mjeseci, Jovetić je postepeno dobijao šansu u prvom timu, da bi u utorak prvi put u prvenstvu bio starter i odmah odlučio meč.

Njegovim golom Monako je savladao Anže, prekinuo seriju od tri poraza u šampionatu i ušao u mirniju fazu sezone, sa ciljem da do kraja pokuša da uhvati mjesto koje vodi u Evropu.

"Protiv Anžea nismo igrali kako samo željeli, možda samo u prvih 25 minuta. Ali, veoma je važno što smo pobijedili. Sada je potrebno da nađemo stabilnost u igri i da pobjeđujemo u seriji. Idemo na tri boda protiv Amijena u subotu", kazao je Jovetić na pres konferenciji u Monte Karlu, obraćajući se novinarima na francuskom jeziku.

"Ovdje sam već skoro dvije godine, uzimao sam časove jezika, tri-četiri nedjeljno. Bio je red da naučim francuski", kazao je Jovetić, koji govori i italijanski, engleski i španski jezik.

Monako je na novom početku, sa novim trenerom, sa dosta mladih igrača.

"Mnogo mi se sviđaju ideje koje ima trener. On forsira igru, želi da lopta bude kod nas, što je veoma važno za Monako. Robert je sa nama oko mjesec i po i mislim da je već dobio mnogo dobrih stvari", rekao je Jovetić koji je na četiri meča u kojima je igrao od povratka na teren postigao dva gola.

Iza njega je još jedan težak period, drugi put u karijeri pokidao je ligamente koljena, drugi put prošao kroz naporan oporavak...

"Veoma sam srećan što sam opet na terenu i što igram sve više. Osječam se dobro, veoma sam pozitivan. Imao sam svije teške povrede u prošlosti, ali ne bih rekao da je riječ o lošoj sreći. Normalno je da igrač bude povrijeđen dva puta, jer se danas igra čvrst fudbal. Sve sam ostavio iza sebe. Radio sam naporno i na fizičkom planu, osam sati dnevno. Posebno sam se spremao psihički. Vrlo sam oprezan sada, kako se ne bih opet povrijedio", rekao je Jovetić.

Novinare je zanimalo da li je razmišljao i da ostavi fudbal.

"Nikada nisam ni pomislio o tome. Mnogo volim sport kojim se bavim. Smatram da sam srećan čovjek, jer imam šansu da radim ono što najviše volim", kazao je Jovetić, koji je prije tri mjeseca napunio 30 godina. ,

Bonus video: