Jovetić jedina svijetla tačka u debaklu od Reala, Savićev prvijenac za Atletiko

Jovetić postigao treći gol protiv Reala, Savić upisao prvijenac u Primeri
67 pregleda 1 komentar(a)
Jovetić, Foto: Reuters
Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2017. 20:01h

Stevan Jovetić i Stefan Savić postigli su golove u mečevima 37. kola Primere.

Jovetić se upisao i na trećoj utakmici sa Realom ove sezone, ali je njegov tim ubjedljivo poražen - 4:1.

Naš as je u 48. minutu efektno sa 20-ak metara pogodio donji lijevi ugao i smanjio zaostatak svog tima na 2:1.

Jovetić je od januara postigao tri pogotka protiv Reala - prije večerašnjeg bio je strijelac u Kupu, i na "Pishuanu", kada je prekinuo Realovu seriju od 40 mečeva bez poraza.

Atletiko je igrao 1:1 sa Betisom, a gol za izjednačenje dao je Stefan Savić.

To je njegov prvi pogodak u dresu "kolćonerosa", a naš reprezentativac sada može da se pohvali da je postizao golove u tri najjače evropske lige - bio je strijelac i u Mančester sitiju i Fiorentini.

U derbiju u Madridu, Real je na neobičan način došao do vođstva - sudija Maljenko je dosudio faul na vrhu šesnaesterca, a svega dvije-tri sekunde kasnije, dok igrači Sevilje nisu ni razmišljali o živom zidu, Naćo šutirao i pogodio.

Na 2:0 povisio je Ronaldo.

Real je, tako, postao prvi tim iz top 5 evropskih liga, koji je postigao bar jedan gol na 62 uzastopne utakmice.

Jovetić je četiri puta u prvom poluvremenu bio blizu gola - u 19. minutu sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio je stativu, a malo zatim njegov šut nogama je odbranio Navas.

U 31. minutu naš reprezentativac izveo je pravu majstoriju, lobovao Navasa iz teške pozicije sa 13-14 metara iskosa sa desne strane, ali je ovoga puta pogodio prečku.

Deset minuta kasnije Jovetić je nakon duplog pasa sa Koreom šutirao sa 7-8 metara, a Navas izveo jednu od najboljih odbrana ove sezone.

Jovetić je konačno pogodio, a kada je izgledalo da Sevilja može da napravi preokret, buknuo je Ronaldov golgeterski dar - spektakularan pogodak Portugalca, udarcem lijevom nogom sa vrha šesnaesterca, za mirnih 3:1 i veliki korak ka tituli.

Konačan rezultat postavio je Toni Kros.

Bonus video: