Jovetić kao Džejms Harden: Odavno nisam bio srećniji čovjek!

"Mnogo volim NBA ligu, Hardena takođe. Sviđa mi se i njegov način radovanja pa sam ga preuzeo", kazao je Jovetić uz osmjeh.
75 pregleda 10 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2017. 22:41h

Nakon partije i golova koji su Crnu Goru bacili u fudbalski trans, Stevan Jovetić je došao pred novinare sa jednom od lopti sa kojima se igrala utakmica.

Je li baš sa njom "obrisao travu" jermenskim bekom i pogodio ljevicom sa ivice šesnaesterca, je li sa njom pogodio rašlje desnom nogom ili je baš sa tom loptom izveo spektakularne makazice - nije znao ni sam Jovetić, ali je velika vjerovatnoća je za nju vezana barem jedna od tri vanserijske majstorije.

Tek, na lopti su bili potpisti saigrača iz reprezentacije - dovoljan znak kako je Stevan Jovetić doživio čarobnu noć protiv Jermenije.

"Srećan sam, odavno nisam bio srećniji. Ne mogu da pronađem prave riječi da opišem šta sada osjećam", bio je prvi komentar 27-godišnjeg napadača.

Prvi het-trik nekog crnogorskog reprezentativca, a Jovetićev tek drugi u karijeri (Partizan - Zrinjski 2007). Nije to, međutim, bio običan het-trik - driblinzi, ljevica, desnica, na kraju i makazice.

Amerikanci bi rekli "one man show", a teško da je stadion pod Goricom svjedočio boljoj individualnoj partiji nekog fudbalera, barem u posljednjih 20 godina.

"Da sam mogao da crtam, teško da bih nacrtao ljepše veče. Zbog pobjede, prije svega, jer su nam tako trebala tri boda".

O svojim golovima, kako kaže, ne voli da priča, ali je ovoga puta morao. Posebno o posljednjem od tri gola...

"Na kraju i makazice - pokušavao sam, probao, ali nikad do sada nisam to izveo na zvaničnoj utakmici".

Momak koji je ove polusezone dao tri gola evropskom prvaku Real Madridu, definitivno igra fudbal karijere.

"Mislim da mi je ova polusezona sa Seviljom najbolja u životu, drago mi je što sam to krunisao i u reprezentaciji", kazao je Jo-Jo.

Takav igrač, a trenutno nema klub. Zapravo ima, ali je Interov samo na papiru. Sevilja neće, ili ne može, da ga plati 15 miliona eura.

Možda se u Andaluziji predomisle nakon partije u kojoj je Jovetić pokazao da vrijedi, ne 15 miliona, već mnogo više.

"O čemu sada razmišljam? Iskreno, samo o odmoru. Maksimalno sam ispunjen, ova utakmica me je totalno opustila. Vidjećemo šta će biti što se tiče moje budućnost, situacija je prilično zamršena, Sevilja ima rok do 15. juna da se odluči, sve je do njih, ja sam svoje pokazao. Volio bih da ostanem u Sevilji, bilo mi je sjajno ove polusezone, odlično sam se uklopio, povezao sa saigračima...".

Jovetić je i otkrio način radovanja - i u Sevilji, i u reprezentaciji Crne Gore, golove slavi kao da muti nešto u kuhinji.

U pitanju je "Hardenov šejk", kako Amerikanci zovu način radovanja sjajnog košarkaša Hjustona.

"Mnogo volim NBA ligu, Hardena takođe. Sviđa mi se i taj način radovanja pa sam ga preuzeo", kazao je Jovetić uz osmjeh.

Na 46 utakmica u dresu reprezentacije, dao je 23 gola, ili 0,5 po meču - učinak kakvog se ne bi postidjeli ni najbolji fudbaleri na svijetu.

"Srećan sam prije svega zbog pobjede, jer nam mnogo znače ova tri boda. Kvalifikacije smo otvorili sa tri sjajna rezultata, remijem i dvije pobjede, a onda smo izgubili dva meča. I morali smo da se vratimo u pobjednički ritam, uspjeli smo".

Poraz u Jermeniji u novembru bio je, kaže Jovetić, stalno u podsvijesti crnogorskih fudbalera.

"Ne smijem ni da pomislim gdje bismo bili da smo dobili tu utakmicu. Pokazali smo, međutim, da smo naučili lekciju, odigrali smo pametnije i iskusnije, iako smo u ekipi imali mnogo mlađih fudbalera, koji su pokazali da na njih može najozbiljnije da se računa".

Dolazi jesen u kojoj će se Crna Gora boriti za plasman u baraž na Svjetsko prvenstvo.

"Deset bodova na šest utakmica, mislim da je to sasvim zadovoljavajući učinak. Sada treba da se svi dobro odmorimo, čeka nas težak završetak kvalifikacija, ali imamo dobru šansu".

Kazahstan je pod Goricom primio peticu, Jermenija je "popila" četvorku. Nešto novo od crnogorske reprezentacije, pod Ljubišom Tumbakovićem.

"Svi danas igraju fudbal, a nije lako ni na treningu dati četiri ili pet golova, a kamo li na kvalifikacionom meču. Pokazali smo da rastemo kao tim, a veliku zaslugu imaju i mlađi fudbaleri koji su se odlično uklopili", kazao je Jovetić i nestao u podgoričku noć.

Ovoga puta - fenomenalnu noć.

Bonus video: