Jovetić, Mesi i Grizman mogli bi da koštaju Real titule

U sva tri derbija sa ekipama koje zauizmaju prva četiri mjesta na tabeli, Real je u samom finišu ostao bez boda, ili bez bodova.
1 komentar(a)
Jovetić, Mesi, Grizman, Foto: Marca
Jovetić, Mesi, Grizman, Foto: Marca
Ažurirano: 25.04.2017. 11:07h

Ako Real ne osvoji titulu prvaka Španije, "krivci" će biti Stevan Jovetić, Antoan Grizman i Leo Mesi, piše madridska "Marka".

U sva tri derbija sa ekipama koje zauizmaju prva četiri mjesta na tabeli, Real je u samom finišu ostao bez boda, ili bez bodova.

"I sva tri puta nakon izgubljene lopte", napominje madridski dnevnik.

Krenulo je još 15. januara, a Real je tada bio spokojan i neprikosnoven, sa serijom od 40 utakmica bez poraza.

Seriju je, međutim, prekinuo Stevan Jovetić, u 92. minutu meča u Sevilji - izgubljena lopta na centru, pas do crnogorskog reprezenativca, koji je prelijepo "otvorio" nogu sa 20-ak metara i savladao Kejlora Navasa za 2:1 i poraz "merengesa".

Mardiđani su u međuvremenu izgubili u Valensiji, 22. februara, doduše ne u finišu, već golovima u prvom poluvremenu (2:1), ali su dva boda koja bi mogla da ih koštaju titule izgubili prije dvije sedmice, u gradskom derbiju sa Atletikom.

Real je vodio, kontrolisao meč, ali je Grizman u 86. minutu umakao odbrani tima Zinedina Zidana i pogodio bliži ugao za 1:1 - "merengesi" su izgubili još dva boda.

Koliko i Grizmanu, zasluge idu i Stefanu Saviću, koji je u finišu prvog dijela nevjerovatnom reakcijom na gol-liniji glavom odbranio udarac Ronalda.

I konačno, prije dvije noći, Real je u finišu opet ostao bez boda. I to u sudaru sa direktnim konkurentom za titulu, Barselonom.

Fudbaleri Reala previše su izašli na protivničku polovinu, iako sa igračem manje, sijevnula je kontra koju je završio Mesi - 3:2 za Katalonce.

"Ukupno četiri boda Real je izgubio u derbijima, u posljdnjim minutama. Sa ta četiri boda, već bi slavio titulu prvaka", konstatuje "Marka".

Pet kola prije kraja Primere Real i Barselona su bodovno izjednačeni na vrhu, ali je tim Zinedina Zidana u prednosti, jer ga čeka jedna utakmica više (zaostala sa Seltom u Vigu).

Bonus video: