Jovetić objasnio zašto je odbio ponudu Juventusa i najavio: Volio bih da se jednog dana vratim u Italiju

Uoči duela između Fiorentine i Intera, kluba u kome je, takođe, igrao, za "Gazetu delo sport" se prisjetio italijanskih dana
12654 pregleda 8 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: AP
Stevan Jovetić, Foto: AP

Stevan Jovetić je ostavio dubok trag u Italiji - kao supertalentovani mladić iz Partizana je došao u Fiorentinu, gdje je sazrio kao igrač, da je 2013. godine za tada velikih 30 miliona eura prešao u Mančester siti.

Uoči duela između Fiorentine i Intera, kluba u kome je, takođe, igrao, za "Gazetu delo sport" se prisjetio italijanskih dana...

"Period u Firenci je bio jedinstven. Otišao sam u Siti, a tražio me Juventus - međutim, nisam mogao da izdam navijače Fiorentine", rekao je Jovetić.

Žali, međutim, što 2009. nije otišao u Real Madrid.

"Sada znam da je bila greška što sam odbio Real. Nisam bio spreman, ali da mogu da vratim vrijeme...", kazao je Jovetić.

Naš as je pričao i o Siniši Mihajloviću i njegovoj hrabroj borbi sa leukemijom.

"Siniša je ratnik, sa kojim sam vezan na poseban način. Cijeli sportski svijet, i ne samo sportski, uz njega je. Siguran sam da će pobijediti".

Jovetić je nakon pet sezona u Fiorentini i iskustva u Mančester sitiju, obukao dres Intera...

"Manćini je bio trener, često je mijenjao tim. Ostavljao me van ekipe i kada nisam zasluživao. Ipak, imam lijepa sjećanja na Inter", kazao je Jovetić, koji bi uskoro trebalo da se vrati na teren, nakon još jedne teške povrede.

On je u aprilu pokidao ligamente koljena, nedavno se vratio u puni trenažni proces Monaka.

"Imam ugovor do 2021. i uvijek ću dati 100 posto. Italija je moja druga kuća, volio bih da se vratim jednog dana", kazao je Jovetić.

Bonus video: