Jovetić opet donio trijumf Interu, Pjanić i Džeko srušili Juve

Sada je Jovetina žrtva bio Karpi kojem je dao dva pogotka - prvi u 31. minutu iz igre, a drugi vrijedan tri boda u 89. iz penala koji je iznudio Fredi Guarin
0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.08.2015. 20:56h

Učinak Stevana Jovetića u Interu u prva dva kola Serije A je perfektan, nakon što je naš napadač donio milanskom klubu i drugi trijumf nakon onog protiv Atalante na "Meaci".

Sada je Jovetina žrtva bio Karpi kojem je dao dva pogotka - prvi u 31. minutu iz igre, a drugi vrijedan tri boda u 89. iz penala koji je iznudio Fredi Guarin.

"Jovetić vrijedan šest bodova", napisali su italijanski mediji nakon još jedne prosječne partije Intera koju je Jo-Jo oplemenio golovima i doveo "crno-plave" na čelo tabele.

Bivši napadač Mančester sitija je odmah nakon što je postigao gol za 2:1 izašao iz igre...

A Roma je odigrala šampionski prvi derbi u sezoni, Juventus je bio prinuđen da se brani i na kraju je izgubio praktično bez reakcije.

"Vučica" je slavila sa 2:1 i upotpunila očajan start aktuelnog prvaka, koji nakon poraza od Udinezea na startu (1:0 u Torinu) nije pokazao ništa posebno ni u Vječnom gradu.

Ovo je sezona u kojoj bi četvorogodišnja vladavina Juvea mogla da se završi, jer ono što je danas prikazala Roma možda je u ovom trenutku svrstava u prvog favorita Serije A. Da tim Rudija Garsije bude ekstramoćan možda mu fali još jedno ili dva pojačanja u odbrani...

U Rominoj dominaciji šanse su ređali Jago Falke, Miralem Pjanić, Edin Džeko..., prije nego što je Pjanić maestralnim golom iz slobodnog udarca u 61. minutu načeo "staru damu" i najavio trijumf.

Da Juve nema šta da traži postalo je jasno u 78. kada je Patris Evra dobio drugi žuti karton, a utakmica je riješena nekoliko desetina sekundi - prvi gol u Seriji A postigao je Edin Džeko, a Roma je nakon toga imala i veliku šansu Falkea da deklasira šampiona.

Ipak, jedna greška u posljednjoj liniji domaćina dala je nadu Juveu koji je u 88. minutu preko Paula Dibale smanjio minus. Gosti su čak imali i veliku priliku Leonarda Bonućija u 93. minutu, ali je njegov udarac glavom zaustavio Vojćeh Ščešnji.

Juventus ima još vremena da reaguje na tržištu ako želi pojačanja, a čini se da su ona neophodna nakon što je torinski klub upisao najgori start u istoriji.

Kjevo je ponizio Lacio u Veroni sa čak 4:0, a Napoli je prokockao vođstvo od 2:0 protiv Sampdorije kod kuće.

Gonsalo Iguain je do poluvremena dao dva pogotka, a revanširao mu se Eder u drugom dijelu.

Rezultati

Karpi - Inter 1:2 (Di Gaudio 81 - Jovetić 31, 89 penal)

Atalanta - Frozinone 2:0 (Stendardo 21, Gomes 69)

Kjevo - Lacio 4:0 (Međorini 12, Paloski 30, 68, Birsa 45)

Đenova - Verona 2:0 (Pavoleti 57, Gakpe 76)

Napoli - Sampdorija 2:2 (Iguain 9, 39 - Eder (penal 57, 59)

Torino - Fiorentina 3:1 (Moreti 67, Kvaljarela 69, Baseli 77 - Alonso 10)

Udineze - Palermo 0:1 (Rigoni 8)

Roma - Juventus 2:1 (Pjanić 61, Džeko 79 - Dibala 88)

Subota

Milan - Empoli 2:1

Bolonja - Sasuolo 0:1

Bonus video: