Jovetić: Poraz nikad nije opcija

"O porazu ne razmišljamo. Iskreno, ne mislim na poraz ni kada igram protiv Real Madrida. Najvažnije od svega je da mi budemo pravi"
60 pregleda 7 komentar(a)
Jovetić, Foto: Savo Prelević
Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.05.2014. 21:40h

Redovnom linijom „Montenegroerlajnsa” crnogorski fudbaleri lete sjutra u Beč na posljednje utakmice pred ljetnji odmor, ali i posljednje provjere pred septembarski start kvalifikacija za Euro.

“Sokoli” će autobusom iz Beča otputovati u Bratislavu, gdje će u petak veče u 20.20 časova na stadionu Senice igrati protiv domaćina Slovačke.

U brojnim otkazima zbog povreda i drugih razloga, ostao je jedan superstar u napadu - Stevan Jovetić, šampion Premijer lige sa Mančester sitijem, dobar je razlog da domaćin strepi čak i od žestoko oslabljenog crnogorskog tima.

"Ne sjećam se kada smo na nekom okupljanju bili kompletni. Ali, bez obzira na to, daćemo sve od sebe da u predstojeće dvije utakmice upišemo dobar rezultat", kazao je Jovetić danas na brifingu u kampu Fudbalskog saveza Crne Gore.

Nakon meča u Bratislavi, crnogorska reprezentacija vraća se u Ausriju, ali južno od Beča - u predgrađe Graca Hofburg, gdje se reprezentacija Irana na miru priprema za predstojeći Mundijal.

Meč sa “persijskim zvijezdama” na programu je u ponedjeljak 26. maja u 16.30 časova, a selektor Branko Brnović imaće šansu da u predstojećih 180 minuta isproba nekoliko novih fudbalera.

Neki među njima, poput Branislava Jankovića, Danijela Petkovića i Darka Zorića, treba da debituju za reprezentaciju.

"Puno je mladih i novih fudbalera, evidentno je da će svi dobiti šansu, nadam se da će je iskoristiti. Treba samo da se opuste i da odigraju kako znaju, kako u svojim klubovima, i biće sve u redu. Na nama iskusnijim je da im pomognemo", kaže Jo-Jo, koji je sa svoje 24 godine upisao 30 nastupa i postigao 12 golova za reprezentaciju.

Iako oslabljeni, “sokoli” ne razmišljaju o porazima od Irana i Slovačke, tvrdi Jovetić.

"I prijateljske utakmice su bitne, nema nebitnih mečeva. O porazu ne razmišljamo. Iskreno, ne mislim na poraz ni kada igram protiv Real Madrida. Najvažnije od svega je da mi budemo pravi i da se dobro spremimo za početak kvalifikacija".

Crnogorska reprezentacija skoro se kompletirala na jučerašnjem treningu (stigao je i lider odbrane, Marko Baša), nedostajao je samo golman Mladen Božović koji će se zbog baraž-mečeva sa Tomskom u Rusiji priključiti reprezentaciji tek u Gracu.

Kako će se pretposljednje kolo u Srbiji igrati u subotu, postoji mogućnost da neko od četvorice igrača Zvezda i Partizana (Pavićević, Kasalica, Drinčić, Volkov) doputuje u Austriju i u ponedjeljak odigra meč sa Iranom.

Bonus video: