Jovetić potvrdio da će biti ključan

„Da li je sjajna partija protiv Milana najava da će Jovetić zablistati punim sjajem, nakon sezone potrošene u oporavku od povreda”, zapitao se “Telegraf”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2014. 19:03h

Riječi ohrabrenja trenera Manuela Pelegrinija, poruka da je „zabetoniran” u Mančester sitiju, prijali su Stevanu Jovetiću.

Samo 24 sata nakon konferencije za novinare čileanskog trenera, crnogorskih napadač zablistao je punim sjajem protiv Milana - postigao je dva gola, jednom asistirao i ugrabio naslovnice engleskih medija.

“Jovetić je pokazao zašto je Siti odbio da ga vrati u Italiju samo godinu nakon prelaska iz Fiorentine u Mančester siti za 22 miliona funti”, napisao je „Dejli mejl”.

Mančester siti je pregazio Milan sa 5:1 u Pitsburgu, iako je su Jovetić, Kolarov, Navas, Kliši i Nastasić bilo jedini fudbaleri u prvoj postavi sa minutažom u Premijer ligi.

“Golovi i potezi Jovetića obilježili su meč u Pitsburgu. Crnogorac je dva puta pogodio mrežu i malo mu je nedostajalo da kompletira het-trik, jer mu je treći gol poništan zbog ofsajda”, napisao je “San”.

„Da li je sjajna partija protiv Milana najava da će Jovetić zablistati punim sjajem, nakon sezone potrošene u oporavku od povreda”, zapitao se “Telegraf”.

Jovetić je otvorio goleadu protiv Milana rezantnim šutem na dodavanje Navasa, potom je Špancu uzvratio za asistenciju, a na kraju kompletirao goleadu majstorskim driblingom i udarcem lijevom nogom na dodavanje Kolarova. Osim Jovetića i Navasa, pogodili su Sinkler i Ihenaćo, dok je samo Muntari bio precizan za Milaneze.

"Osjećam puno samopouzdanja sada", kazao je Jovetić nakon meča.

"Prijatelji iz Italije mi često šalju poruke i pitaju me da li ću se vratiti, ali ja sam odlučio da ostanem. Uživao sam u Italiji, ali sada je drugo vrijeme. Srećan sam u Sitiju - rekao je Jovetić, za koga su zainteresovani Juventus i Inter.

I Pelegrini se smješkao, njegove riječi da je Jovetić vrlo važan igrača za tim odmah su dobile potvrdu.

"Stevan je imao tešku godinu, sa mnogo povreda. Nije imao sreće. Ali, uvijek sam vjerovao u njega. Znam da će dokazati, jer je veoma dobar igrač", kazao je Čileanac.

Galerija

Bonus video: