Jovetić promašio remi: Napoli preživio dvije stative u sudijskoj nadoknadi protiv Intera

Stevan Jovetić pogodio okvir gola u 93. minutu
0 komentar(a)
Napoli, Foto: Reuters
Napoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.11.2015. 22:18h

Napoli je lider! Potpuno zasluženo nakon što je pobijedio Inter u derbiju, ali je u gotovo blistavoj napuljskoj noći pokazao boljke tipične za provincijalske ekipe u Italiji.

Napolitanci su pobijedili sa 2:1, ali nakon što su dozvolili da se Inter vrati sa desetoricom iz minusa od dva gola i stvori tri velike šanse da izbjegne poraz.

Milanski tim, ipak, nije imao sreće, ali je pokazao karakter koji će valjda natjerati italijansku javnost da mu prizna rezultate koji su ga do večeras držali na prvom mjestu.

Jedan od tragičara je Stevan Jovetić, koji je u 93. pogodio stativu glavom sa gotovo ivice kaznenog prostora, a koji sekund kasnije šut Žoaa Mirande je Pepe Rejna je jedva odbio i odbranio uz pomoć okvira gola.

Razliku je napravio najbolji napadač u Seriji A - Gonsalo Iguain!

Argentinac je postigao oba gola za "azure", svaki nakon tehničkih grešaka ili grešaka u postavljanju defanzivaca gostiju, ali to je manje bitno - Pipita je ove sezone pod komandom Mauricija Sarija pravi lider Napolija.

Inter je čitavo drugo poluvrijeme odigrao s igračem manje nakon isključenja Juta Nagatoma, a nakon što je Adem Ljajić smanjio minus Jovetić je ušao u igru u 83. minutu.

Vjerovatno i kasno da nešto mijenja, ali Inter je najbolje sačuvao za kraj. A crnogorski napadač će dugo žaliti za velikom prilikom...

Napoli sada ima bod više od Intera na prvom mjestu, i to nakon što je ove sezone pobijedio sve derbije - prije „crno-plavih” padali su Juventus, Fiorentina, Lacio (svi u Napulju) i Milan, koji je deklasiran na "San Siru".

A Sasuolo je sapleo još jednog favorita ove sezone, pa je valjda svima jasno zašto ga u Italiji nazivaju „timom budućnosti”. Sastav Euzebija di Franćeska je remizirao sa Fiorentinom (1:1), koja je tako i treći put zaredom (drugi u Seriji A) odigrala neriješeno.

Počelo je odlično za "violu" nakon što je Borha Valero već u 5. minutu donio vođstvo, ali je Serđo Flokari već do poluvremena izjednačio i postavio konačan rezultat.

Sasuolo je bio bliži pobjedi, ali je Flokari bio prespor u nekoliko navrata pred golom gostiju iz Toskane.

Rezultati

Napoli - Inter 2:1 (Iguain 2, 62 - Ljajić 67)

Sasuolo - Fiorentina 1:1 (Flokari 42 - Valero 5)

Nedjelja

Palermo - Juventus 0:3

Empoli - Lacio

Roma - Atalanta 0:2

Kjevo - Udineze 2:3

Frozinone - Verona 3:2

Đenova - Karpi 1:2

Subota

Milan - Sampdorija 4:1

Torino - Bolonja 2:0

Tabela

Bonus video: