Jovetić se početkom aprila vraća na teren

Puno i često razmišljam o povratku na teren, često gledam u kalendar...Protiv Ćezene (3. april) možda bih mogao biti na terenu – kazao je Jovetić u intervjuu za italijanski Skaj sport.
84 pregleda 0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Picasaweb
Jovetić, Foto: Picasaweb
Ažurirano: 25.02.2011. 22:17h

Ako sve protekne po planu, Stevan Jovetić bi za nešto više od mjesec mogao ponovo biti na terenu, osam mjeseci nakon teške povrede ligamenata desnog koljena.

- Još mjesec dana do 40 dana me dijeli pod povratka na teren. Iduće nedjelje ću imati posljednji pregled kod doktora, i ako dobijem zeleno svijetlo počeću da treniram sa ekipom, a vrlo brzo nakon toga i da igram. Puno i često razmišljam o povratku na teren, često gledam u kalendar...Protiv Ćezene (3. april) možda bih mogao biti na terenu – kazao je Jovetić u intervjuu za italijanski Skaj sport.

Crnogorski reprezentativac je početkom avgusta prošle godine na treningu na bizaran način doživio povredu, kada je prilikom driblinga na Bolatiju napravio neprirodan pokret koljenom. Odmah je osjetio veliki bol, i bilo je jasno da povreda nije nimalo naivna, naprotiv. Kasnije je konstatovano da je Jo-Jo pokidao prednje ukrštene ligamente i povrijedio meniskus.

- Odmah sam osjetio da je nešto puklo, znao sam da nešto nije u redu, ali nisam bio svjestan težine povrede. To je bio najteži trenutak u mojoj karijeri. Od malena sam navikao da igram stalno, iz nedjelje u nedjelju, a proteklih mjeseci sam mogao samo da čekam, i gledam utakmice, posebno moje Fiorentine – dodaje Jovetić.

Jovetić ističe da se u ovom periodu i psihički priprema za povratak.

- Psihički se dobro osjećam, to je najvažnije u opvom trenutku. Posljednji gol? Sjećam se, onaj protiv Udinezea. Prošlo je dosta vremena od tada – zaključio je Jovetić uz napomenu da mu je pobjeda protiv Liverpula uz sva gola najljepša noć u karijeri i da se nada da će to “ponoviti još puno puta u karijeri”...

Bonus video: