Jovetić: Utakmica koja je bitna za sve nas

"Dugo smo bez pobjede, imamo veliki motiv. Moramo da odigramo dobro zbog Saveza, sebe, navijača... Zbog svega ", rekao je Jovetić.
89 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Luka Zeković
Stevan Jovetić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.02.2012. 20:20h

Novi motiv protiv “ribara” ne bi smio da izostane - ekipa Branka Brnovića pred početak trećeg kvalifikacionog ciklusa i nepunih pet godina od istorijske premijere sa Mađarskom pod Goricom (2:1) želi da opravda povjerenje i simpatije koje je stekla u domaćoj javnosti.

Nove kvalifikacije počinju u septembru, a meč protiv Islanda (srijeda od 18 časova) je prvi u nizu u kom će “sokoli” pokušati da pronađu pobjedničku formulu. Prvi kvalifikacioni meč sa Poljskom igra se u septembru pod Goricom, a selektor je već naznačio da je “ključ u prvoj utakmici”...

"Mnogo mi je drago što sam ponovo u Podgorici, sa reprezentacijom. Naredna utakmica je mnogo bitna nakon dva poraza u baražu sa Češkom. Pokušaćemo da ispravimo to i dođemo do trijumfa", poručio je Stevan Jovetić, as Fiorentine.

Iako prijateljski, prvi ovogodišnji meč ima i značajnu dozu takmičarskog...

"Dugo smo bez pobjede, imamo veliki motiv. Moramo da odigramo dobro zbog Saveza, sebe, navijača... Zbog svega ", dodao je Jovetić.

Brnović je najavio da neće dozvoliti da se igra dugim loptama...

"Odgovara nam da igramo sa loptom na zemlji. Trebaće, međutim, vremena da se uigramo. Nakon Islanda, imaćemo još dvije prijateljske utakmice. A što više vremena budemo provodili zajedno, utoliko bolje", rekao je Jovetić.

On je na okupljanje stigao nakon lošije serije Fiorentine u prvenstvu - “viola” je tri puta zaredom poražena u Seriji A.

"Dospjeli smo na četiri boda od zone ispadanja, ali iz svega moramo da izađemo jači. U nedjelju dočekujemo Ćezenu, ali neće nam biti lako protiv rivala koji se pojačao. Siguran sam, međutim, da ćemo izboriti opstanak", komentarisao je zamjenik kapitena Fiorentine.

Mediji su tokom sezone naveliko brujali o ponudama za Jovetića - aktuelne su bile priče o interesovanju Čelzija, Intera...

"Čitam po novinama o tome, ali ne opterećujem se mnogo", zaključio je Jovetić.

Bonus video: