Jovetić: Volio bih da nas potcijene

"Nemaju pravo da nas potcjenjuju, ali volio bih. Najviše u fudbalu volim kada protivnik potcijeni moju ekipu", kaže Jovetić.
0 komentar(a)
jovetić, Foto: Savo Prelević
jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.08.2011. 22:40h

Čarter letom Montenegro erlajnza fudbalska reprezentacija danas u 10 časova putuje na Ostrvo, svoju omiljenu destinaciju - tamo gdje nikada nije izgubila, čak ni kada je igrala protiv Engleza.

Vels je definitivno lakši protivnik od Engleske (0:0, oktobar 2010) ili Republike Irske (takođe 0:0, oktobar 2009), ali su okolnosti drugačije, u Kardifu će se igrati utakmica sa neuporedivo većim ulogom.

Razlika je i u tome što će se ovoga putra tražiti pobjeda, dok bi remi bio samo “pomoćni rezultat”, prihvatljiv, ali ne idealan.

Ostrvski ponos i potcjenjivanje

A za pobjedu, Crna Gora će morati prvi put na Ostrvu da trese protivničku mrežu... Na stadionu”Kardif siti” i taj zadatak biće neuporedivo lakši, jer ni u Dablinu, ni u Londonu, Crna Gora nije imala ni Mirka Vučinića, ni Stevana Jovetića.

Njih dvojica su ponovo tu, da sa Simonom Vukčevićem kompletiraju ofanzivnu trojku kakvu bi poželjele skoro sve evropske reprezentacije...

- Konačno smo sva trojica spremni, tu je i Đalović, nema sumnje da ćemo igrati napadački, na gol više. Pobjeda od 1:0? Ne znam da li će proći, ali bih objeručke prihvatio, jer ne smijemo da zaboravimo da je odbrana bila naš najbolji dio tima u dosadašnjim kvalifikacijama. Ubijeđen sam da će ponovo biti na visini zadatka, bez obzira na odsustvo Baše, povredu Džudovića... - izjavio je Stevan Jovetić, koji će prvi put u ovim kvalifikacijama biti starter, a prvi put nakon više od godinu odigrati “pravu” utakmicu.

- Osjećam se sve bolje, već hvatam ritam utakmica, nakon meča sa Albanijom u Skadru, igrao sam meč za Fiorentinu u Kupu.

Crna Gora je na pet utakmica osvojila 11, a Vels na četiri - nula. Sam pogled na tabelu govori ko je favorit, iako tabela zna da zavara...

- Nerealno mi je i nejasno da Vels nema ni bod, u pitanju je reprezentacija sa nekoliko sjajnih fudbalera, a veliki broj igra u Premijer ligi. Moramo da se pazimo, jer sigurno nisu loši tako kao što izgleda - kaže Jovetić.

Ostrvski ponos natjeraće Velšane da krenu u napad i pobjegnu sa nule, ali i tradicionalno potcjenjivanje (takođe skolono ostrvskim zemljama) moglo bi da olakša posao Crnoj Gori, smatra Jovetić.

Jer, pitanje je da li je izjava selektora Gerija Spida, da Vels “ne smije da potcijeni Crnu Goru” već u startu - potcjenjivačka?

- Nemaju pravo da nas potcjenjuju, ali volio bih. Najviše u fudbalu volim kada protivnik potcijeni moju ekipu - kaže Jovetić.

Samo se o sebi brinemo

Četiri dana nakon meča sa Crnom Gorom Vels igra protiv Engleske na “Vembliju”. Čuvena “bitka za Britaniju” za Velšane je bitnija utakmica od naše, ubijeđen je as Fiorentine.

- Vels nema ni bod, nema ni presiju, ali mislim da će se više čuvati za Engleze. To je njima derbi, velika utakmica, a za nas dobra šansa - kaže Jovetić.

U slučaju pobjede na “Kardif sitiju” Crna Gora gora bi mirno čekala rasplet - Bugarska - Engleska, Švajcarska - Bugarska, pa Engleska - Vels, sve u četiri dana...

- Budite sigurno da će i Englezima biti teško da dobiju dvije utakmice u četiri dana, iako Vejn Runi opet igra sjajno. Ali, mi treba da gledamo svoja posla, sve zavisi od nas - zaključio je Jovetić.

Bonus video: