Jovetić: Vraćam se u februaru

Jovetić bi već u februaru ili početkom marta mogao da počne da trčkara. Ako sve bude prema prognozama, prvu utakmicu odigraće 4. aprila
56 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: REUTERS
Stevan Jovetić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.01.2011. 23:53h

Crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić kazao je italijanskom listu “La Nacione” da bi već u februaru mogao da se priključi treninzima Fiorentine.- Sada nema otoka i više me ne boli. Optimista sam, najgore je prošlo - kazao je Jovetić.

Jedan od najboljih mladih fudbelera Evrope pokidao je ligamente koljena na treningu Fiorentine 5. avgusta prošle godine. Iako su neka predviđanja govorila da će pauzirati cijelu godinu, sve su prilike da će početi sa treninzima već nakon šest ili sedam mjeseci. - Iza mene je zaista težak period. Ali, to je prošlo i sada vjerujem da ću se vratiti brzo. U Firencu stižem početkom februara i odmah se priključujem grupi - kazao je

Jo-Jo, koji za vrijeme oporavka uglavnom bio u Podgorici i Beogradu. Prvu utakmicu nakon povrede Jovetić bi mogao da odigra početkom aprila. - Kada sam drugi put operisan, 4. oktobra, doktor mi je rekao da bi za šest mjeseci mogao da odigram prvu utakmicu. Prema tome, možda zaigram 4. aprila.

Povreda Jovetića zadala je velike glavobolje crnogorskom selektoru Zlatku Kranjčaru i treneru Fiorentine Sinišu Mihajloviću.I dok je Cico našao pobjedničku formulu i bez jednog od dva najbolja fudbalera (Crna Gora, bez Jovetića, ima deset bodova na četiri utakmice), “viola” je cijele sezone u rezultatskim problemima.Trener Siniša Mihajlović jedva je izbjegao otkaz na početku mandata, situacija je sada tek nešto bolja, ali opet nije idealna - klub iz renesansnog grada je 12. na tabeli.

Jovetić je stao u odbranu svog tima.- Nemojte da sudite o snazi Fiorentine na osnovu dosadašnjih rezultata, jer bilo je mnogo povreda i poteškoća u ekipi. Stevan je u kontaktu sa trenerom Sinišom Mihajlovićem, kome je, kako kaže, posebno zahvalan.- Hvala mu na podršci, vjerujem da ću se vratiti brzo i da ću pomoći ekipi. Navijače molim da ostanu uz Fiorentinu - zaključio je Jovetić.

Savićević: Optimisti smo

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević dao je juče telefonsku izjavu Radiju Sport iz Firence. Tema je, naravno, bio Stevan Jovetić i njegov oporavak.- Pričao sam sa Stevanom prije dva dana, razgovarali smo o njegovom oporavku. Stekao sam utisak da se osjeća veoma dobro i da je veliki optimista. Čak je želio i da počne da trči, ali doktori nisu dali dozvolu, jer ne smije da preskače faze oporavka - rekao je Savićević, koji je prije dva mjeseca u intervjuu za “Vijesti” kazao da je “kap imala da ga pogodi” kada je 5. avgusta čuo za Jovetićevu povredu. Stevan neće biti spreman za martovske duele crnogorske reprezentacije protiv Japana i Koreje na Dalekom istoku. Njegov povratak očekuje se u junu u kvalifikacionom meču protiv Bugarske.

Bonus video: