Jovetića samo detalji dijele od Fiorentine

6 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2016. 19:40h

Dvije godine u Mančester sitiju, pa jedna u Interu - sve one su bile za zaborav za Stevana Jovetića.

Crnogorski napadač bi karijeru trebalo da oživi u dobroj poznatoj sredini, maltene u drugoj kući - Fiorentini.

Inter i "viola" su praktično dogovorili sve, u pitanju je jednogodišnja pozajmica (narednog ljeta bi se pregovaralo o otkupu), pa je Jovetić na korak da se nakon tri godine vrati u klub u kojem je igrao najbolji fudbal u karijeri.

I sam Jovetić želi povratak na "Artemio Franki", Fiorentina je zainteresovana, ni Inter nema ništa protiv - svi uslovi za transfer su, dakle, tu, a italijanski mediji prenose da bi sve moglo da bude ozvaničeno već sjutra.

Jovetić je, javlja poznati fudbalski novinar Đanluka di Marcio, danas popodne boravio u jednom milanskom hotelu, gdje je razgovarao sa menadžerom Faljijem Ramadanijem.

"Jovetić nakon sastanka sa Ramadanijem nije želio da daje izjave", prenosi Medijaset.

Isti medij javlja da u pregovorima Intera i Fiorentine nema nijedan uslov koji bi mogao da pokvari posao, ali da Jovetić i "ljubičasti" tek treba da se dogovore, jer je godišnja plata crnogorskog fudbalera u Interu preko četiri miliona eura.

"Viola" u ovom tenutku nije spremna da mu ponudi više od tri miliona.

"Traži se solucija koja bi zadovoljila sve tri strane, ali dogovor je postignut", ističe Medijaset.

Glavni lik u cijeloj priči oko Stevanovog povratka u renesansni grad je Pantaleo Korvino. On je 2008. doveo Jovetića u Firencu, potom je napustio klub, a sada je opet dio sportskog sektora.

Jovetić ne bi trebalo da bude jedino pojačanje u napadu, jer je Fiorentina na pragu dogovora sa Napolijem oko trampe po kojoj bi ostala bez Nikole Kalinića, a dobila Manola Gabjadinija.

Bonus video: