Jovović doskočio i Al Nasru

Jovovićev Hadžer odigrao je 0:0 na gostovanju šampionu Al Nasru, tamošnjem kraljevskom klubu i najvećoj instituciji arapskog fudbala.
2 komentar(a)
Nebojša Jovović, Foto: Vijesti
Nebojša Jovović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 25.08.2015. 09:11h

Početak druge sezone Nebojše Jovovića u Saudijskoj Arabiji i odmah veliki rezultat - njegov Hadžer odigrao je 0:0 na gostovanju šampionu Al Nasru, tamošnjem kraljevskom klubu i najvećoj instituciji arapskog fudbala.

Rezultat analogan kao da je Sporting Hihon odigrao 0:0 na gostovanju Realu, ali za crnogorskog trenera čuda nisu nova.

Prošle godine odveo je Hadžer do 10. mjesta u Pro ligi, što je najbolji plasman u istoriji kluba, a sada želi i poziciju više...

"Odličan početak, malo sam se pribojavao jer smo u odnosu na prošlu sezonu zadržali samo dva igrača, a odmah smo igrali sa šampionom, i to u gostima. Treba iznova stvoriti hemiju koju smo imali prošle sezone, ali mislim da smo na dobrom putu. Odlično smo radili i bod protiv velikog Nasra stigao je kao nagrada. No, prava iskušenja tek prestoje", kaže Jovović.

Zajedno sa njim u Saudijskoj Arabiji je prava crnogorska kolonija trenera - Marko Jovanović i Milovan Prelević mu pomažu u radu sa igračima na terenu, a Zoran Banović u radu sa golmanima.

Osim što radi dobar posao, crnogorski stručni štab se i dobro zabavlja. Za štimung je zadužen Banović, a Jovović opisuje anegdotu sa subotnje utakmice.

"Gostovanje velikom Naseru, napeta utakmica, nova ekipa, svi u iščekivanju, ne zna se kako ćemo sratovati, jer je svaki početak nepredvidiv. Naserova svlačionca u gostima - jedna prostorija za trenera, jedna za asistente, jedna za trenera golmana, ogromna hala sa teretanom za zagrijavanje, posebna prostorija za presvlačenje. Između ostalog, u toj velikoj hali je bio i jedan stari fiksni telefon", priča Jovović.

Bilo je poluvrijeme utakmice...

"Ćute svi, i odjednom Banović ustaje, diže slušalicu i kaže - „ne brini majko, još je 0:0”. Kad je najnapetije, on je tu da razmrda atmosferu".

Banović se prije utakmice pozdravio i sa legendarnim Kolumbijcem Reneom Igitom, trenerom golmana Al Nasra.

Naravno, nije sve u zezanju...

"Veliki je rad iza nas, ali prava iskušenja tek predstoje i zato moramo da nastavimo na način na koji smo i počeli. Vjerujem da i sa promijenjenom ekipom možemo da ostavimo trag", zaključuje Jovović.

Bonus video: