Jovović: Sigurni smo u dobar rezultat

Vjerovatno će Bugari, pošto igraju kod kuće, krenuti malo agresivnije, ali mi smo tu da im se suprotstavimo i vratimo se kući sa dobrim rezultatom, zašto ne i sa tri boda, kazao je Nikšićanin
1665 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Jovović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.03.2019. 19:11h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore započeće novi ciklus kvalifikacija za Euro gostovanjem u Bugarskoj u petak.

Vladimir Jovović optimista je pred duel u Sofiji, iako naša selekcija ima probleme sa povredama - Stevan Jovetić je van stroja, dok je nastup Stefana Savića pod znakom pitanja.

- Čeka nas veoma teška utakmica protiv dobre reprezentacije Bugarske koja je to pokazala i tokom Lige nacija. Nemaju neka zvučna imena kao što su imali ranije, ali igraju dobar fudbal. Većina igrača dolazi iz bugarske lige, koja je veoma jaka. Nama probleme predstavljaju povrede , na šta ne možemo da utičemo. Ostaje nam da se spremimo za utakmicu, svi smo sigurni da možemo da ostvarimo dobar rezultat. - istakao je nekadašnji najbolji fudbaler crnogorske lige.

Početak utakmice mogao bi da odredi dalji tok, smatra Jovović.

- Sve zavisi kako se utakmica otvori. Mi smo ekipa sa dobrom igrom u oba smjera - dobro napadamo i dobro se branimo. Pokušaćemo da sprovedemo zamisli selektora što bi trebalo da nam donese povoljan rezultat. Vjerovatno će Bugari, pošto igraju kod kuće, krenuti malo agresivnije, ali mi smo tu da im se suprotstavimo i vratimo se kući sa dobrim rezultatom, zašto ne i sa tri boda. - kazao je Nikšićanin.

Vezista Jabloneca naglašava da dres nacionalnog tima nosi i određenu dužnost.

- Kada igrate za reprezentaciju Crne Gore, očekivano je da u svakom meču idete na pobjedu. Mi smo najbolje što Crna Gora, zašto ne bi išli na pobjedu u svakom meču.

Problem predstavlja i to što su neki igrači koji su bili u takmičarskom ritmu, sada bez zapažene minutaže (Marko Janković, Danijel Petković, Marko Simić, Nikola Vukčević...).

- Mnogo je povreda i raznih dešavanja u klubovima na koje ne možemo da utičemo. Na nama je da treniramo što bolje i da dajemo maksimum. Od fudbala živimo i tu se najbolje dokazujemo. Na trenerima je da odluče koliko smo spremni, to ostaje u klubu. Siguran sam da će svi igrači dati sve od sebe za nacionalni dres. Svi igrači koji su prisutni posjeduju kvalitet i taj kvalitet mora da dođe do izražaja. - objasnio je nekadašnji igrač Sutjeske.

Češka reprezentacija rival je našoj selekciji u grupi, a Jovović se osvrnuo na situaciju u njihovom fudbalu i prokomentarisao eliminaciju Sevilje od praške Slavije u osmini finala Lige Evrope.

- Pošto igram u Češkoj, upoznat sam sa tim dešavanjima, rade vrlo organizovano. Napredovala je liga, mnogo ulažu u sport i ne iznenađuje me što je Slavija eliminisala Sevilju. - zaključio je vezista Jabloneca.

Bonus video: