Junajted bez milosti u Amsterdamu, Siti slavio u Portu

"Đavoli" slavili golovima Janga i Ćićarita u drugom poluvremenu. Atletiko Madrid moćan u Rimu protiv Lacija
0 komentar(a)
Jang, Foto: Beta/AP
Jang, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.02.2012. 22:29h

Mančester junajted je pokazao u Amsterdamu da mu nije ispod nivoa da igra Ligu Evrope - "đavoli" su slavili 2:0 protiv Ajaksa nakon furiozne igre u drugom poluvremenu.

Aleks Ferguson je odmarao trojicu fudbalera (Evru, Gigsa i Berbatova), ali je na teren "Amsterdam arene" poslao ubitačan napad, sa Runijem, Ćićaritom, Nanijem i Ešlijem Jangom. Englezi su imali opipljivije situacije i u prvom poluvremenu, ali je odbrana "kopljanika" popustila tek u nastavku.

Jang je u 59. minutu fintom i šutem sa desetak metara krunisao akciju u kojoj je učestvovalo nekoliko fudbalera, dok je Ćićarito u finišu iskoristio nesebično dodavanje Runija i pogodio iz blizine za 0:2.

Partijom u Holandiji, Mančester junajted je istakao najozbiljiju kandidaturu za osvajanje Lige Evrope i pokazao da će, uz Premijer ligu, pokušati da gura do kraja u još jednom takmičenju.

Jednako kao Mančester impresionirao je Atletiko Madrid, koji je na gostovanju Laciju slavio sa 3:1 i maltene čekirao kartu za osminu finala.

Meč na "Olimpiku" počeo je emocijama (domaća publika pozdravila je nekadašnjeg igrača Lacija, sada trenera Atletika Dijega Simeonea), nastavio se velikim slavljem (gol Klosea), a završio - razočaranjem.

"Kolčonerosi" su zaigrali kada se probudio Falkao. Kolumbijac je u 25. minutu asistirao Adrijanu za izjednačenje, a potom postigao dva gola za totalni preokret i veliko slavlje Madriđana.

Simeone je tek u sedmom meču na klupi Atletika primio gol, ali neće previše žaliti zbog toga...

Siguran putnik u osminu finala je ukrajinski Metalist, koji se poigrao sa Salzburgom u Austriji (4:0), dok fudbalere Atletik Bilbaa nakon poraza u ledom okovanoj Moskvi (2:1) čeka neizvjestan revanš u Baskiji.

Baš kao Ferguson, ni Roberto Manćini nije mnogo kombinovao (samo su Aguero i Džeko bili na klupi, počeo je Baloteli), pa je lider Premijer lige pokazao moć u Portu. Domaćin je, istina, prvi poveo, ali je u nastavku stigao preokret - Pereira je u 55. minutu postigao autogol, a Aguero u 85. ubacio loptu u nebranjenu mrežu nakon dodavanja Turea.

Rezultati:

Porto - Mančester siti 1:2

Varela 27 - Pereira (autogol) 55, Aguero 85.

Hanover - Briž 2:1

Sobjek 73, Šlaudraf 81 (penal) - Lestjen 5.

Steaua - Tvente 0:1

Džon 53.

Stouk - Valensija 0:1

Topal 36.

Trabzon - PSV Ajndhoven 1:2

Adin 32 - Matavž 6, Toivonen 11.

Udineze - PAOK 0:0

Visla - Standard 1:1

Genkov 88 - Čite (penal) 28.

Ajaks - Mančester junajted 0:2

Jang 59, Ćićarito 85.

AZ Alkmar - Anderleht 1:0

Maher 35.

Lacio - Atletiko Madrid 1:3

Klose 19 - Adrijan 25, Falkao 37, 63.

Legija - Sporting 2:2

Vavrznjak 37, Gol 79 - Kariko 60, Santos 88.

Plzenj - Šalke 1:1

Darida 22 - Huntelar 75.

Salzburg - Metalist 0:4

Tajson 1, Kristaldo 37, 41, Dević 90.

Lokomotiva Moskva - Atletik Bilbao 2:1

Glušakov 61 (penal), Saisedo 71 - Muniain 35.

Bonus video: