Junajted osvojio "Emirejts", Pogba preskače derbi sa Sitijem

Golovi Lingarda i Valensije dovoljni za tri boda "đavola" u sjevernom Londonu
0 komentar(a)
Džesi Lingard Mančester junajted, Foto: Reuters
Džesi Lingard Mančester junajted, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.12.2017. 19:38h

Mančester junajted je savladao još jednog rivala za vrh koji dolazi iz sjevernog Londona.

Nedavno je na "Old trafordu" bio bolji od Totenhema, a sada i na "Emirejtsu" od Arsenala - tim Žozea Murinja je u fenomenalnoj utakmici slavio rezulatom 3:1.

"Sviđa mi se način na koji smo igrali i kako smo se borili. Arsenal je u nekim momentima igrao nevjerovatno u napadu, stvorio nam je mnogo problema, ali svaka čast mojim momcima", rekao je Murinjo.

Velike greške Arsenalove odbrane, prvo Košjelnog, pa Mustafija, učinile su da „crveni đavoli” već poslije 11 minuta imaju dva gola prednosti pošto su mrežu Čeha tresli Valensija i Lingard.

"Tobdžije" su u nastavku krenule u frontalne napade, početkom drugog poluvremena smanjile na 2:1 (Lakazet), ali su defanzivno bile toliko loše da nisu mogle da izbjegnu poraz.

Tako je Lingard iz kontranapada koji je lansirao Pogba donio 3:1 i potpisao trijumf.

Pogba je odigrao gotovo bez greške, sve do crvenog kartona u 74. kada je bez potrebe nasrnuo na Beljerina i nagazio ga. Isključen je, što znači da će propustiti derbi sa Mančester sitijem u narednom kolu.

"Da li je bio faul za isključenje? Ne znam, to ostavljam vama da kažete. Ostavljam vam i kontakt Lukakua i Košjelnog, sve padove igrača Arsenala...", kazao je Portugalac na pres konferenciji.

Siti uz meč manje (sjutra od 17 časova dočekuje Vest Hem) ima pet bodova prednosti u odnosu na Junajted.

Čelsi nije imao problema sa Njukaslom (3:1), iako je gubio. Nakon pogotka Dvajta Gejla, tri boda "plavcima" donijeli su Eden Azar (dvostruki strijelac) i Alvaro Morata.

"Loše smo otvorili meč, a onda poslije primljenog gola počeli da igramo kako želimo. Imali smo samo dva dana odmora nakon meča sa Svonsijem i zadovoljan sam reakcijom, posebno zato što smo pobijedili", rekao je Antonio Konte.

Liverpul bio silovit u Brajtonu. Slavio je sa 5:1, uz dva gola Firmina, dok su po jednom mrežu tresli Emre Džan i Filipe Kutinjo. U posljednjim trenucima je sopstvenu mrežu zatresao Dank.

"Jesam li uživao? Ne baš, nisam imao mogućnosti da budem miran cijeli meč, jer smo morali da budemo strpljivi protiv stila koji forsira Brajton", istakao je Jirgen Klop.

"Jesam li uživao? Ne baš, nisam imao mogućnosti da budem miran cijeli meč, jer smo morali da budemo strpljivi protiv stila koji forsira Brajton", istakao je Jirgen Klop.

Totenhem je remizirao protiv Votforda (1:1) i potvrdio da je u krizi, jer mu je ovo četvrti meč zaredom bez pobjede u prvenstvu.

Sem Alardajs je trijumfom debitovao na klupi Evertona. Na "Gudisonu" je pao Hadersfild (2:0) golovima Gilfija Sigurđsona i Dominika Kalvert-Luina.

Rezultati 15. kola

Arsenal - Mančester junajted 1:3

Lakazet 49 - Valensija 4, Lingard 11, 63.

Brajton - Liverpul 1:5

Marej (penal) 51 - Džan 30, Firmino 31, 49, Kutinjo 87, Dank (autogol) 89.

Everton - Hadersfild 2:0

Sigurđson 47, Kalvert-Luin 74.

Lester - Barnli 1:0

Grej 6.

Stouk - Svonsi 2:1

Šaćiri 36, Dijuf 40 - Boni 3.

Votford - Totenhem 1:1

Kabasele 13 - Son 25.

VBA - Kristal Palas 0:0

Čelsi - Njukasl 3:1

Azar 21, 74 (penal), Morata 33 - Gejl 12.

Nedjelja

Bornmut - Sautempton (14.30)

Mančester siti - Vest Hem (17)

Bonus video: