Junajted osvojio "Emirejts", Siti bolji od Totenhema

Sparsi su čak i bili bliži osvajanju tri boda, a tragičar je postao Defo koji je u 91. minutu sa dva metra promašio prazan gol nakon asistencije Bejla. Kazna je stigla odmah...
0 komentar(a)
Baloteli, Foto: Beta/AP
Baloteli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.01.2012. 18:25h

Mančester siti je bio na korak od prvog neuspjeha na svom stadionu u sezoni, ali je sve spriječio Mario Baloteli koji je u sudijskoj nadoknadi prvio iznudio, a potom i iskoristio penal - "građani" su njegovim golom savladali Totenhem sa 3:2 u prvom od dva velika derbija nedjeljnog programa.

Meč je, inače, bio spektakularan - u samo devet minuta (od 56. do 65) su viđena čak četiri gola.

Siti je vodio golovima Nasrija i Leskota, a Totenhem se odmah vratio u utakmicu preko Defoa (kiks Savića) i majstorijom Gareta Bejla.

Nakon toga, Sparsi su čak i bili bliži osvajanju tri boda, a tragičar je postao Defo koji je u 91. minutu sa dva metra promašio prazan gol nakon asistencije Bejla.

Kazna je stigla u 94. kada je Balotelija oborio Ledli King, a Italijan rutinski matirao Fridela za 11. pobjedu Sitija ove sezone na svom terenu u isto toliko utakmica.

Meč je obilježilo nekoliko grubosti igrača Sitija - prvo je Leskot laktom namjerno udario Kabula, a onda i Baloteli kopačkom šutnuo Parkera u glavu.

Sudija Hauard Veb je, međutim, oba puta propustio da isključi igrače domaćih.

"Baloteli je namjerno šutnuo u glavu Parkera. Ne znam zašto bi to neko uradio na fudbalskom terenu. Svi mogu da vide šta je uradio", kazao je menadžer Totenhema Hari Rednap.

A pravu reakciju na trijumf Sitija imao je Mančester junajted koji je osvojio London i pobijedio Arsenal sa 2:1.

"Đavoli" su tako zadržali korak za Sitijem, opet imaju tri boda manje od gradskog rivala, pa je valjda nakon ovog kola jasno da će za šampionsku titulu da se vodi trka udvoje.

Junajted je vodio na "Emirejtsu" golom Valensije u finišu prvog poluvremena, a u nastavku je poravnao Van Persi.

Velika tri boda timu ser Aleksa Fergusona donio je Velbek u 81. minutu nakon odlične akcije Valensije i loše reakcije Aršavina u svom kaznenom prostoru.

Bonus video: