Junajted za titulu - Murinjo prihvatio izazov

"Prošlog ljeta smo otišli u Ligu Evrope kao jedan od najboljih timova. Sada ulazimo u Ligu šampiona, gdje nismo jedna od najboljih ekipa. Morali bismo da budemo mnogo, mnogo bolji za taj cilj".
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.07.2017. 19:59h

Mančester junajted je "bolje opremljen" da osvoji Premijer ligu u predstojećoj sezoni, ali mora da bude "mnogo, mnogo bolji" ako želi da napadne trofej Lige šampiona, kazao je za BBC trener kluba sa Old traforda Žoze Murinjo.

Junajted je osvojio Ligu Evrope i domaći Liga kup u prvoj Murinjovoj sezoni na klupi, ali je u Premijer ligi bio tek 6. na tabeli.

Na pitanje da li cilja titulu u Engleskoj, Portugalac je odgovorio:

"Mislim da smo mnogo bolje pripremljeni za taj izazov nego prošle sezone".

U dosadašnjem dijelu prelaznog roka Mančester junajted je angažovao napadača Romelua Lukakua i centralnog defanzivca Viktora Lindelofa.

"Sezona pred nama biće jako teška, ali smatram da imamo bolje uslove da se borimo za titulu, nego što je to bio slučaj prošle sezone", kazao je Murinjo.

"Mislim da smo bolje pripremljeni, bolje opremljeni. Ipak, znamo da treba da se takmičimo protiv nevjerovatnih timova, nevjerovatnih investitora", dodao je trener Junajteda.

Gradski rival Mančester siti je na korak da postane svjetski rekorder po cifri potrošenoj za pojačanja u jednom prelaznom roku. Šampion Čelsi je takođe postavio sopstveni rekord po visini obeštećenja za jednog fudbalera (80 miliona eura za Moratu), dok su Liverpul i Totenhem, za sada, uglavom sačuvali tim.

"Vjerujem u moju grupu, u naš duh, u naše zajedništvo, u našu empatiju", kazao je Murinjo.

Nakon dvije godine, Junajted se vraća u Ligu šampiona. To pravo je stekao osvajanjem Lige Evrope.

Kada je u pitanju napad na kontinentalnu titulu, Murinjo je pričao sa zadrškom

"Prošlog ljeta smo otišli u Ligu Evrope kao jedan od najboljih timova. Sada ulazimo u Ligu šampiona, gdje nismo jedna od najboljih ekipa. Morali bismo da budemo mnogo, mnogo bolji za taj cilj".

Murinjo je na kraju istakao da želi još dva pojačanja do kraja prelaznog roka.

"Srećan sam sa ekipom koju trenutno imam, ali bi bilo dobro kada bismo doveli još dva fudbalera. Koja? Jedan fudbaler u veznom redu bi nam dao mnogo više opcija. Takođe, jedan krilni igrač bi nam ponudio nove mogućnosti u napadu. Očekujem dobre vijesti od izvršnog direktora Eda Vudvorda".

Nije tajna, Murinjo želi Nemanju Matića iz Čelsija ili Erika Dajera iz Totenhema u veznom redu, kao i Ivana Perišića iz Intera na krilu.

Bonus video: