Juve na korak od Skudeta nakon pobjede u Firenci

0 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.04.2016. 20:58h

Juventusu je potrebno još samo malo da petu godinu zaredom osvoji titulu prvaka Italije.

Tačnije, Skudeto proslavi možda već sjutra oko 17 časova ako Napoli ne pobijedi Romu na "Olimpiku" - Juve ima 12 bodova više od Napolitanaca i do kraja ima da odigra još tri utakmice...

Dakle, čeka se samo potvrda još jedne dominantne sezone „stare dame” koja je počela očajno, a onda prerasla u odrađivanje posla kada je domaća scena u pitanju.

Večeras je protiv Fiorentine bilo svega - i poništenih regularnih golova i nedosuđenih čistih penala, pa dosuđenih onih koji nisu bili - ali tri boda su na kraju stigla (2:1).

Prije pogotka Marija Mandžukića nije priznat regularan gol Fiorentini kada je strijelac bio Federiko Bernardeski, a potom nije sviran ni jedanaesterac nad Markosom Alonsom.

U drugom poluvremenu, "viola" je zasluženo izjednačila preko Nikole Kalinića u 81, ali je već u 83. Alvaro Morata vratio prednost gostima.

Kalinić je nakon toga postao tragičar - Đanluiđi Bufon mu je prvo odbranio penal (koji nije postojao), da bi hrvatski napadač u sudijskoj nadoknadi pogodio i prečku...

Sampdorija, Bolonja i Atalanta će i naredne sezone igrati u Seriji A, pošto su iskoristili domaći teren da pobjedama dođu ili probiju magičnu granci od 40 bodova.

Veliki korak ka opstanku u podnevnom terminu napravio je i Palermo, koji je slavio na gostovanju Frozinoneu.

Ipak, Frozinone nije izgubio šanse za opstanak, pa će se u trouglu sa Palermom i Karpijem biti za ostanak u eliti i u naredna tri kola.

Teoretski i Udineze je dostižan, koji ima 38 bodova, šest više od Palerma, Frozinonea i Karpija, kooji će duel 35. kola odigrati sjutra na svom terenu sa Empolijem.

Najviše je drhtala Sampdorija, pošto je Lacio vodio, potom kod 1:1 imao i penal, ali su preokret domaćinu donijeli Fernando i Dijakite...

Rezultati

Fiorentina - Juventus 1:2

Kalinić 81 - Mandžukić 39, Morata 83.

Atalanta - Kjevo 1:0

Borijelo 55.

Bolonja - Đenova 2:0

Đakerini 12, Flokari 63.

Sampdorija - Lacio 2:1

Fernando 20, Dijakite 78 - Đorđević 3)

Torino - Sasuolo 1:3

Pereš 7 - Sansone 2, Peluzo 75, Trota 90+4.

Frozinone - Palermo 0:2

Đilardino 56, Trajkovski 90+2.

Ponedjeljak: Roma - Napoli (15), Verona - Milan (17), Karpi - Empoli (19).

Subota: Inter - Udineze 3:1.

Bonus video: