Juve ne čeka, plan je sljedeći: Prodati Dibalu i dovesti novo fudbalsko čudo

Žoao Feliks briljirao je u četvrtak - protiv Ajntrahta u Ligi Evrope postigao je het-trik i postao najmlađi fudblaer kojem je to "pošlo za nogom" u drugom po rangu evropskom takmičenju
1600 pregleda 0 komentar(a)
Žoao Feliks, Foto: Reuters
Žoao Feliks, Foto: Reuters

Juventus ne čeka - "Stara dama" je krenula u ofanzivu na portugalskog bisera Žoaa Feliksa (19), koji je oduševio fudbalsku Evropu.

Plan Juventusa je sljedeći - prodati Paula Dibalu i novac investirati u novo portugalsko čudo.

Prodaja Dibale ne bi trebalo da predstavlja problem. Liverpul, minhenski Bajern, Inter zainteresovani su za Argentinca, koji nije na istoj talasnoj dužini sa trenerom Juventusa, Maksom Alegrijem. Određena je i cijena za popularnog Dragulja - 100 miliona eura i transfer će biti lagano završen.

Žoao Feliks briljirao je u četvrtak - protiv Ajntrahta u Ligi Evrope postigao je het-trik i postao najmlađi fudblaer kojem je to "pošlo za nogom" u drugom po rangu evropskom takmičenju. Njemu je ovo prva profesionalna sezona i do sada je veoma uspješan - 15 golova i sedam asistencija. Zato i ne čudi što su najveći evropski klubovi ušli u trku za potpis talentovanog Portugalca.

Olakšavajuća okolnost za Juventus mogla bi predstavljati i činjenica da je Feliksu menadžer čuveni Žorž Mendeš. U upravi italijanskog šampiona imaju pozitivna iskustva prilikom poslovanja sa Mendešom oko transfera Ronalda i nadaju se da bi taj trend u budućnosti mogao da se nastavi.

Veliku ulogu u transferu mogao bi da igra i Kristijano Ronaldo. On predstavlja uzor svakom Portugalcu i igrati sa njim bilo bi ostvarenje dječijih snova.

Ljeto se bliži. Pijaca se otvara prvog jula. Sve je moguće.

Bonus video: