Juve opet lider, Roma osvojila Napulj

"Stara dama" sada opet ima dva boda više od Milana, a protiv Novare je konačno odigrala miran meč, pošto je već nakon četiri minuta protivnik kapitulirao
99 pregleda 0 komentar(a)
Juventus, Foto: REUTERS
Juventus, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.12.2011. 22:18h

Juventus nije pogriješio, savladao je Novaru sa 2:0 i vratio se na prvo mjesto Serije A nakon nešto manje od 24 časa.

„Stara dama” sada opet ima dva boda više od Milana, a protiv Novare je konačno odigrala miran meč, pošto je već nakon četiri minuta protivnik kapitulirao.

Tada je Pepe iskoristio pas De Ćeljea, pa je Juve odmah dao do znanja da ne da prvo mjesto.

Prvi gol u sezoni dao je i Fabio Kvaljarela koji je postavio konačan rezultat 15 minuta prije kraja...

"Ponekad nam fali koncentracije u završnici, ali zadovoljan sam ovom pobjedom. Sreća je pa smo rano otvorilim meč, jer ovakve utakmice mogu da budu jako teške", rekao je trener Juvea Antonio Konte.

Remi Lacija i Udinezea, Roma šokirala NapoliA nakon remija Udinezea u Rimu sa Lacijom, Juventus je sam na vrhu tabele. „Zebre” su igrale 2:2 i pale su na treće mjesto, ali imaju isti broj bodova sa drugolasiranim Milanom.

Udineze je poveo na „Olimpiku” preko Flora Floresa, a onda je krenuo Lacio i preokrenuo golovima Lulića i Klosea.

Ipak, zaslužen remi potpisao je Pinci poslije odlične asistencije Antonija di Natalea.

Romi su mnogi predviđali krah u Napulju, ali je „vučica” demantovala sve - ponizila je Napoli (3:1) i pokazala sve mane tima koji sa klupe vodi Valter Mazari.

Napolitanci su imali svoje šanse (najveću je promašio Marek Hamšik), a Romu su do trijumfa nosili Erik Lamela (pogodio nakon kardinalne greške De Sanktisa), Pablo Osvaldo i Fabio Simplisio.

"Ovaj meč, kao i onaj sa Juventusom, pokazuju da Roma može da se nosi sa svima. Mi stariji smo jako važni za ovaj tim, ali kombinacija sa mlađima je neophodna da bi pobjeđivali", riječi su Franćeska Totija, asistenta kod drugog gola Rome.

Ranokja lansirao Inter na 5. mjestoInteru je krenulo, u Ćezeni je upisao i treći trijumf u nizu (bez primljenog gola) i odjednom došao do pozicije koja vodi u Evropu.

Tim Klaudija Ranijerija nije pokazao mnogo na stadionu „Dino Manuci”, ali mu je za tri boda bio dovoljan i pogodak Andree Ranokje - visoki štoper je u 63. minutu pogodio glavom nakon odlično izvedenog prekida Majkona.

"Bilo je mnogo grešaka, iz ovog meča definitivno najviše vrijede tri boda", kazao je Ranijeri.

Trener Intera je nakon meča trpio i kritike zbog slabe igre svog tima, ali je imao spreman odgovor.

"Danas je dosta bio jedan spektakl u režiji Barse", rekao je kroz smijeh Ranijeri aludirajući na pobjedu Barselone protiv Santosa.

Ćezena je u finišu imala zicer za izjednačenje, ali je Žulio Sezar odbranio šut Gezala.

Sicilijanski derbi je pripao Kataniji koja je bez većih problema savladala Palermo sa 2:0 (strijelci Lodi i Maksi Lopes).

Palermo ove sezone još nije postigao gol u gostima, a osvojio je svega dva boda u utakmicama koje je igrao van stadiona „Renco Barbera”...

Rezultati

Katania - Palermo 2:0 (Lodi 32, Maksi Lopes (penal) 61)

Juventus - Novara 2:0 (Pepe 4, Kvaljarela 75)

Ćezena - Inter 0:1 (Ranokja 63)

Đenova - Bolonja 2:1 (Rosi 39, Prato 84 - Ramires 51)

Parma - Leće 3:3 (Flokari 18 (penal), Pele 86, Galopa 90+3 - Di Mikele 58,61, Kvadrado 77)

Napoli – Roma 1:3

Hamšik 82 - De Sanktis (autogol) 3, Osvaldo 59, Simplisio 90.

Lacio - Udineze 2:2

Lulić 43, Klose 51 - Flores 28, Pinci 73.

Juče

Kjevo - Kaljari 2:0

Milan - Sijena 2:0

Fiorentina - Atalanta 2:2

Tabela: Juventus 33, Milan, Udineze 31, Lacio 29, Inter 23, Roma, Napoli, Đenova, Katanija 21, Palermo 20, Kjevo 19, Kaljari, Parma 18, Atalanta 17, Fiorentina 16, Bolonja 15, Sijena 14, Ćezena 12, Novara 11, Leće 9.

Bonus video: